محققان فرانسوی از ذرات ریز پادتن استخراج شده از حیواناتی مانند شتر و لاما برای انجام آزمایشی استفاده میکنند.
وقایع خبری- متخصصان آمریکایی اعلام کردند که گونه جهش یافته جدیدی از ویروس کرونا کشف کردند که با روندی سریع در شهر نیویورک شیوع پیدا کرده است.تیم هایی از مرکز فناوری کالیفرنیا و دانشگاه کلمبیا تأکید کردند که گونه جدید که B.1.526 نامیده شده است برای نخستین بار در نمونه هایی که در نیویورک در ماه نوامبر گذشته جمع آوری شده بود، کشف شد و از آن زمان به بعد به شکل گسترده ای در شهر نیویورک شیوع پیدا کرد.
تا اواسط فوریه جاری نیز میانگین موارد گونه جدید به ۱۲ درصد از مجموع مبتلایان شهر (بر اساس داده های تیم دانشگاه کلمبیا) یا ۲۷ درصد (بر اساس داده های تیم مرکز فناوری کالیفرنیا)رسید.متخصصان دانشگاه کلمبیا تأکید کردند که گونه جدید ویروس کرونا از برخی جنبه ها شبیه گونه های جهش یافته ای است که اخیرا در آفریقای جنوبی و برزیل کشف شدند و باور بر این است که قدرت شیوع بیشتری دارد.
در همین حال،نتایج حاصل از اولین تحقیق بزرگ و مستقل دربارۀ تزریق واکسن فایزر در دنیای واقعی (و نه آزمایشگاهی) حاکی از آن است که تزریق واکسن تولید شرکت فایزر-بیونتک برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا بسیار موثر بوده است.تا کنون بیشتر دادههای به دست آمده در بارۀ کارایی این واکسن، حاصل آزمایشهای بالینی و تحت شرایط کنترل شده بوده است و نتایج جدید به دست آمده، احتمالا باعث خواهد شد تا عدم اطمینانها به این واکسن بطور قابل توجهی کاهش یابد.تحقیقاتی که طی دو ماه اخیر در سرزمین های اشغالی فلسطین به عنوان یکی از مناطق با بالاترین سرعت واکسناسیون در جهان انجام شد، نشان داد که تزریق دو دوز از واکسن فایزر باعث شده علائم ابتلا به کووید۱۹ در همه گروه های سنی به میزان ۹۴ درصد کمتر شود و به همین اندازه نیز از میزان ابتلای شدید به این بیماری کاسته شود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در نشریه پزشکی «نیوانگلند»، تحقیقات انجام شده روی حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر همچنین نشان داد که تزریق یک دوز از این واکسن نیز تا ۵۷ درصد در پیشگیری از ابتلای آنها به این بیماری موثر بوده است.نتایج اخیر بسیار نزدیک به نتایج مطالعاتی بود که سال گذشته در جریان انجام آزمایشهای بالینی این واکسن به دست آمد و نشان داد که تزریق دو دوز از این واکسن تا ۹۵ درصد از ابتلا به کووید۱۹ جلوگیری خواهد کرد.«ران باسیلر» پژوهشگر ارشد این گروه تحقیقاتی اعلام کرد: «برای ما هم جای تعجب داشت زیرا انتظار نداشتیم در دنیای واقعی، با توجه به زنجیرۀ سرماخوردگی و اینکه جمعیت مسنتر و بیمارتر هستند، به همان اندازۀ آزمایشات بالینیِ کنترل شده، به چنین نتایج خوبی دست یابیم.»در گزارش این تحقیق، به چگونگی عملکرد واکسن فایزر در برابر انواع جهش یافته ویروس کرونا اشارهای نشده است.
نقش پادتن شتر در تشخیص کرونا
محققان فرانسوی از ذرات ریز پادتن استخراج شده از حیواناتی مانند شتر و لاما برای انجام آزمایشی استفاده میکنند که به گفته آنها میتواند بیماری کووید-۱۹ را نسبت به روشهای موجود سریعتر و دقیقتر تشخیص دهد.
آزمایش نمونههای اولیه این روش که آن را کوردیال-یک نامیدهاند هنوز برای استفاده نهایی تایید نشده است اما تحقیقات ابتدایی روی ۳۰۰ نمونه نشان میدهد که میزان دقت این آزمایش ۹۰ درصد است که این میزان دقت، مشابه آزمایش واکنش زنجیرهای پلیمراز معروف به پیسیآر است که هم اکنون معتبرترین روش برای تشخیص کووید-۱۹ محسوب میشود.
اما نقطه قوت این آزمایش سرعت آن است به طوری که نتیجه تست در زمان ۱۰ دقیقه مشخص میشود و در خارج از آزمایشگاه قابل استفاده است. در حالی که نتیجه آزمایش پیسیآر معمولا ساعتها طول میکشد و به شرایط آزمایشگاهی نیاز دارد.آزمایشهای سریع و خارج از محیط آزمایشگاهی دیگری برای تشخیص کووید-۱۹ وجود دارد اما محققان در مورد میزان دقت آن شک و تردید دارند.در آزمایش کوردیال-یک از قطعات پادتن با نام نانوبادی استفاده میشود. این قطعات از شتر گرفته میشود. پادتن نانوبادی گونههای دیگر شتر مانند لاماها، شترهای یککوهانه و آلپاکاها نیز در این آزمایش قابل استفاده است چرا که از پادتن حیوانات و موجودات دیگر پایدارتر است.برای آزمایش کووید-۱۹ نانوبادیها روی سطح یک الکترود پیوند میخورند. وقتی این نانوبادیها در تماس با پروتئین سنبله ویروس کرونا قرار میگیرند، برای ایجاد تغییر در جریان الکتریکی آن الکترود، فعل و انفعال نشان میدهند.
هنگامی که دستگاه آزمایش که به اندازه یک یواسبی بزرگ است به تلفن هوشمند وصل شود جریان الکتریکی به عنوان سیگنال روی نمودار نشان داده میشود.«سبین زونریت» از محققان دانشگاه لیل فرانسه که در این تحقیق با گروه دانشگاهی مارسی و مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه همکاری میکند گفت: «بسته به ارتفاع سیگنال میتوان نتیجه گرفت که نتیجه کووید-۱۹ مثبت است یا منفی.»مرحله بعدی بررسی این تحقیق، اجرای آزمایش بر روی بیش از هزار نفر در مدت سه ماه است.«
کریستف دمیل» محقق ارشد الکتروشیمی مولکولی در دانشگاه پاریس میگوید آزمایشهایی که به سیگنالهای الکتریکی متکی هستند قابلیت بسیاری برای انجام آن در بیرون از محیط آزمایشهایی دارند.وی که جزو محققان این تحقیق نیست اما درباره پروژه کوردیال-یک گفت: «اطمینان دارم که در همه جا قابل استفاده خواهد بود.»
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.