بیماران دیابتی باید به مقدار مناسب از آن استفاده کنند تا دچار افزایش ناگهانی قند خون نشوند.
شاه توت دارای رنگ قرمز تیره یا ارغوانی و مزهاش ترش و شیرین و مطبوع است و میتوان به صورت خام، پخته و یا مربا مصرف کرد. شاه توت ها دارای کالری پایینی بوده و منبع خوبی از ویتامین C و A و E و آنتیاکسیدان است. همچنین شاتوتها منبع خوبی از آهن است. این میوه همچنین سرشار از پتاسیم، منگنز و منیزیم است. پتاسیم بخش مهمی از سلول و مایعات بدن است که میزان ضربان قلب و فشار خون را کنترل میکند.
شاه توت از نظر طبیعت، سرد و خشک است و قابض.شاهتوت عطش را فرو می نشاند و اشتها را بیدار می کند.
با توجه به وجود قند طبیعی فروکتوز در این میوه در صورت مصرف درست و به اندازه آن، برای افراد دیابتی نیز مفید بوده و حتی می تواند جایگزین مناسبی برای مصرف قند باشد
شاهتوت طبیعتی سرد داشته، بازکننده گرفتگی ها بوده و عوارض صفرا را از بین می برد. شاه توت خواص مفیدی برای سلامت دارد، از جمله جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری، سرطان، بیماری های وابسته به سن و سکته مغزی.
همچنین شاه توت برای تسکین زخم های رودهای مناسب است. شاهتوت، توت فرنگی و عصاره آن ها به طور موثری از رشد سرطان سینه و دهانه رحم جلوگیری می کنند و به علاوه عصاره آن موثرترین عامل در کاهش رشد سلول های سرطانی در سینه است. پژوهشگران به تازگی دریافتند با گنجاندن میوههایی مانند شاهتوت در رژیم غذایی خود می توانند عملکرد مغز را بهبود بخشیده و آن را تقویت کنند.
استفاده از جوشانده برگ های این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده و ریشه آن برای درمان اسهال خونی استفاده می شده است در برگ شاهتوت ماده ای ضد قند وجود دارد که می تواند مرض قند را درمان کرده و قند خون را کاهش دهد. به همین دلیل می توان از آن در صورت وجود قند در ادرار و معالجه دیابت استفاده کرد.
نکته مهم: یادتان باشد با وجود فواید شاه توت برای دیابت، بهرحال این ماده غذایی مفید دارای قند است و بیماران دیابتی باید به مقدار مناسب از آن استفاده کنند تا دچار افزایش ناگهانی قند خون نشوند.
غرغره ی آب شاتوت برای زخم ها و جوش های دهان مفید است و ورم حلق،درد گلو و تورم لثه را التیام می بخشد.
خاصیت ضدالتهابی از دیگر فواید این میوه است که می تواند برای درمان بیماری آرتریت روماتوئید(درد مفاصل) که این روزها بیشتر خانمها را گرفتار کرده مفید باشد.
وجود انواع آنتیاکسیدانهای گوناگون در شاتوت، «درجه ظرفیت جذب رادیکالهای آزاد» آن را که یک شاخص اندازهگیری تاثیر مواد غذایی در پیشگیری از سرطان است، به رقم ۵۳۵۰ در هر صد گرم رسانده است.
یک) مصرف منظم این میوه فرآیند پیرشدن را کند میکند.
دو) شاه توت دارای خاصیت ضد باکتریایی است، که به بهبود شرایط اسهال ناشی از باکتریها کمک میکند.
سه) خوردن شاه توت درد كمر را كاهش ميدهد
چهار) برگ درخت شاه توت درمان كننده خنازير است (خنازير غدههاي سختي هستند كه زيرگردن، گلو، زير بغل و زير چانه ايجاد ميگردد كه گاهي تبديل به زخم عفوني ميگردند.
پنج) شاتوت را در مقایسه با ۴۰ نوع میوه تازه دیگر، به عنوان اولین میوه از نظر فعالیت آنتیاکسیدانی قرار دارد که دارای فیتوکمیکالهای قوی مانند آنتوسیانین است.
شش) اگر شاه توت را با شکم پر بخورید، تولید گاز و نفخ می کند و روی غذایی مانند ماست بخورید تولید اسهال میکند.
هفت) مرهم و ضماد ساییدۀ برگ درخت شاه توت با روغن زیتون جهت التیام زخم های پوستی و سوختگی آتش مفید است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.