۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758
اطلاعیه ها

موقعیت شما : صفحه اصلی » بهداشت و درمان » تغذیه » درمان
  • شناسه : 43011
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱
  • ارسال توسط :
سوالات متداول رژیم غذایی سرطان پستان
سوالات متداول رژیم غذایی سرطان پستان

سوالات متداول رژیم غذایی سرطان پستان

چند مطالعه نشان داده‌اند که سطوح بالاتر ویتامین D ممکن است خطر سرطان پستان را کاهش دهد.

آیا بیماران مبتلا به سرطان پستان می توانند سویا بخورند؟

موضوع سویا و سرطان پستان مدت‌ها است مورد بحث بود. غذاهای مبتنی بر سویا، از جمله توفو و شیر سویا حاوی فیتواستروژن هستند. هورمونی که از نظر ساختاری متفاوت است و به طور قابل توجهی ضعیف‌تر از استروژن است.

مطالعات اخیر نشان می‌دهد که سویا خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی‌دهد و در برخی مطالعات نشان داده شده است که این خطر را کاهش می‌یابد. علاوه بر این، سویا سرشار از پروتئین گیاهی، آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳ است که همگی برای مبارزه با سرطان پستان مفید هستند.

آیا غذاهای ارگانیک برای پیشگیری از سرطان بهتر است؟

سوال متداول دیگری که مردم می‌پرسند: این است که آیا غذاهای ارگانیک بهتر است؟ یک بحث متداول در مورد اینکه آیا آفت‌کش‌های معمولی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند یا خیر وجود دارد. تا به امروز، شواهد محکمی مبنی بر اینکه غذاهای ارگانیک به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند، وجود ندارد.

اگر محصولات ارگانیک را برای مصرف انتخاب می‌کنید، برای صرفه‌جویی در هزینه، محصولات را در فصل آن خریده و به صورت منجمد ذخیره کنید. به خاطر داشته باشید که مصرف منظم محصولات غیرارگانیک بسیار بهتر از عدم مصرف آن است.

پیشگیری از سرطان پستان و سبک زندگی

اهمیت ورزش و حفظ وزن مناسب؛ اضافه وزن یا چاقی، به ویژه پس از یائسگی، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است. همچنین می‌تواند منجر به افزایش خطر عوارض مرتبط با جراحی، پرتودرمانی و شیمی‌درمانی سرطان پستان شود.

علاوه بر خوردن یک رژیم غذایی مبتنی بر غذای کامل با حداقل فرآوری، فعالیت بدنی ابزار مهمی برای دستیابی به وزن سالم است. علاوه بر این، مطالعات ارتباط بین فعالیت بدنی و کاهش خطر عود سرطان پستان را تأیید کرده است.

فعالیت بدنی منظم به بهبود کیفیت زندگی و عملکرد فیزیکی کمک و خستگی را کاهش می‌دهد. برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان پستان، انجام حداقل سی دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در روز، توصیه می‌شود.

رژیم غذایی در سرطان پستان

برخی مواد غذایی و مکمل‌ها که ممکن است در رژیم غذایی گنجانده شود:

ویتامین D؛ مطالعات روی ویتامین D و سرطان پستان در حال انجام است. در حالی که چند مطالعه نشان داده‌اند که سطوح بالاتر ویتامین D ممکن است خطر سرطان پستان را کاهش دهد، اکثر مطالعات ناقض این ارتباط است. با این حال، بهتر است که سطح ویتامین D خود را در سطح مطلوب حفظ کنید. منابع غذایی ویتامین D شامل، ماهی آزاد، ماست، قارچ و آب پرتقال غنی شده است. دریافت ویتامین D کافی از غذا دشوار است، بنابراین در صورت نیاز با پزشک یا متخصص تغذیه خود در مورد دریافت مکمل مشورت کنید. ویتامین D را می‌توان از نور خورشید دریافت کنید، اما مطمئن شوید که به صورت ایمن در معرض نور خورشید قرار گرفته‌اید.

مصرف ادویه؛ زردچوبه، دارای خواص ضدالتهابی است که ممکن است رشد سلول‌های سرطان پستان را محدود کند.

چای سبز؛ در اکثر مطالعات ارتباطی بین مصرف چای سبز و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان پیدا نشده است. با این حال، در برخی از افراد مبتلا به سرطان پستان در مراحل اولیه، مصرف چای سبز ممکن است به جلوگیری از عود این سرطان کمک کند. مطالعات بیشتری در این مورد باید انجام شود.