قانونگذار دسترسی غیرمجاز به سامانه رایانهای، مخابراتی را جرم میداند .
اگر کسی در تلفن همراه شخص دیگری سرک بکشد و فضولی کند باید مجازات قانونی را طی کند.
وقایع خبری- در ماده یک قانون جرایم رایانهای درباره فضولی کردن در تلفن همراه دیگران توضیحاتی بیان شده است. مطابق با این ماده قانونی هر شخص به طور غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شدهاند، دسترسی پیدا کند به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال یا هر ۲ مجازات محکوم خواهد شد.
قانون گذار دسترسی غیرمجاز به سامانه رایانهای، مخابراتی یا دادهها را در صورت وجود شرایطی مستحق جرم میداند و در صورت وقوع چنین شرایطی فرد خاطی مجرم است.
اگر دسترسی بدون اجازه شخص باشد، تخلف رخ داده است و براساس این شرط در مواردی که خود شخص اجازه مشاهده دهد، جرمی رخ نمیدهد اما در غیر این صورت فرد مجازات میشود.
حال اگر تلفن همراه دارای تدابیر امنیتی باشد و فردی بدون اجازه وارد آن شود، او مجرم است و اگر تلفن همراه یا رایانه شخصی دارای رمز عبور باشد و مرتکب با گذر از این تدابیر امنیتی به اطلاعات دسترسی پیدا کند، مجرم شناخته میشود.
گذر از این تدابیر امنیتی میتواند از روشهای مختلفی صورت گیرد، چه به صورت فنی و با استفاده از نرمافزار و چه به صورت غیرفنی مثل فریب دادن شخص برای در اختیار گذاشتن نام کاربری و رمز عبور که باز هم جرم رخ داده است.
بر اساس قانون اگر فردی از تدابیر امنیتی عبور کند و وارد سیستمهای شخصی رایانهای فرد شود، حتی بدون اینکه اطلاعاتی را مشاهده کند عمل وی جرم و قابل مجازات است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.