اضافه وزن خطر دچار شدن به نقرس را افزایش میدهد و کاهش وزن خطر نقرس را کاهش میدهد.
نقرس بیماری دردناک ناشی از التهاب مفاصل است که به علت تجمع اسید اوریک اضافی به شکل بلورهایی در مفاصل ایجاد میشود.
اسید اوریک در بدن ناشی از تجزیه مادهای به نام «پورین» است که در بسیاری از غذاها یافت میشود.
اگر مبتلا به نقرس باشید، کاستن از میزان پورینی که از طریق مواد غذایی وارد بدن شما میشود، ممکن است تا حدی به بهبود علائم کمک کند. اما توجه داشته باشید که با اینکه رژیم غذایی میتواند بر چگونگی تولید اسید اوریک در بدن شما اثر بگذارد، اثرات آن در مقایسه با داروهای تجویزشده برای شما چندان زیاد نیست.
هیچ طرح رژیم غذایی به طور کامل نمیتواند مانع از شعلهورشدن حملات نقرس شود، اما یک رژیم غذایی خوب برای نقرس باید
اصول کلی رژیم غذایی برای یک فرد دارای نقرس از همان توصیههای هر رژیم غذایی سالمی پیروی میکند:
– کاهش وزن: اضافه وزن خطر دچار شدن به نقرس را افزایش میدهد و کاهش وزن خطر نقرس را کاهش میدهد. پژوهشها نشان میدهند که کاهش میزان کالری دریافتی روزانه و کاهش وزن حتی بدون یک رژیم غذایی محدودکننده پورین میتواند میزان اسید اوریک را پایین بیاورد و شمار حملات نقرس را کاهش دهد. به جز اینکه کاهش وزن فشار کلی واردآمده بر مفاصل را هم کمک میکند.
– کرهیدراتهای پیچیده: شما باید مقدار بیشتری سبزیها و میوها و غلات کامل بخورید که کربوهیدراتهای پیچیده را به بدن شمما میرسانند. از غذا و نوشیدنیهایی که با شربت ذرت فروکتوز بالا شیرین شدهاند پرهیز کنید و مصرف آب میوههای با شیرینی طبیعی را هم محدود کنید.
– آب: تامین مایعات کافی بدن با نوشیدن آب هم ضروری است.
– چربی: از میزان مصرف چربیهای اشباعشده که در گوشت قرمز، گوشت طیور چرب و لبنیات پرچرب وجود دارند، بکاهید.-
– پروتئین: بر گوشت قرمز یا گوشت طیور بیچربی، لبنیات کمچربی و حبوبات به عنوان منابع پروتئین متمرکز شوید.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.