نه موقع انسداد تلگرام نظر ما را خواستند و نه برای رفع فیلتر نظر ما را میخواهند.
وقایع خبری– وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره سرنوشت فیلتر تلگرام گفت: نه موقع انسداد تلگرام نظر ما را خواستند و نه برای رفع فیلتر نظر ما را میخواهند. طبیعتاً این مقولهای است که به نظر دستگاه قضایی بستگی دارد.
به گزارش “وقایع خبری ” به نقل از «ایران»، محمدجواد آذری جهرمی در ارتباط تلفنی با برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ در ارتباط با آموزش مجازی با تأکید بر اینکه طبیعتاً شرایط کنونی آموزش هم برای معلمان و هم برای والدین دشوار است، گفت: خانوادهها با مشکلات زیادی در بحث کیفیت ارتباطات روبهرو هستند. ۴۶ هزار روستا در کشور داریم که شرایط تحصیل حضوری برای بسیاری از آنها وجود ندارد و مردم این روستاها انتظار دارند که از شبکه ارتباطی خوبی برای آموزش مجازی برخوردار باشند. در مناطق شهری هم همین وضعیت برقرار است.
وی درباره آمار دانشآموزان محروم از تحصیل بهدلیل عدم دسترسی به شبکه ارتباطی گفت: بهتر است وزارت آموزش و پرورش دراینباره ارزیابی خود را ارائه دهد. ولی آمار کلی که میتوانم ارائه کنم این است که بیش از ۹۵ درصد جمعیت ایران امکان دسترسی به اینترنت دارند.
آذری جهرمی افزود: از مجموع روستاهای کشور حدود ۹۰ درصد متصل هستند و ۱۰۰ درصد شهرهای کشور هم به شبکه ارتباطی اتصال دارند.
وزیر ارتباطات درباره اینترنت رایگان برای دانشآموزان گفت: بر اساس سیاستی که وزارت آموزش و پرورش اتخاذ کرد، آموزشها به بستر سامانه شاد منتقل شده و این سامانه برای آموزش مجازی مورد تأیید این وزارتخانه در مدارس دولتی است؛ بنابراین آموزش مجازی رایگان از طریق سامانه شاد فراهم شده است و برای استفاده از آن، هزینهای دریافت نمیشود و تمام هزینههای آن را دولت تأمین میکند.
وی در ادامه درباره میزان استفاده از سامانه شاد در کل کشور گفت: اولاً توصیه من بر این است که در این رابطه به آمار وزارت آموزش و پرورش اتکا شود اما ارزیابی ما بهعنوان وزارت ارتباطات این است که ۱۱ درصد مدارس غیرانتفاعی از ابزارهای خاص خودشان استفاده میکنند، ازجمله برخی از سامانههای داخلی که همین امر باعث شده ما یک رشد تقریباً ۱۲۰۰ درصدی را در ابزارهای آموزش مجازی در شبکه ارتباطی کشور شاهد باشیم.
وزیر ارتباطات افزود: نظرسنجیهای ما از مجموع مدارس باقیمانده از سراسر کشور نشان میدهد که ۴۰ درصد از مدارس از سامانه شاد استفاده میکنند.
آذری جهرمی در ادامه در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه چرا باوجود حل مسأله اصلی فیلتر تلگرام هنوز این پیامرسان فیلتر است و اینکه آیا عزمی برای رفع فیلتر تلگرام وجود دارد، گفت: بعید میدانم که نظر دستگاه قضایی در رابطه با این مسأله [رفع فیلتر تلگرام] عوضشده باشد. ولی پیشنهاد میکنم که حتماً آقای دادستان کل کشور را دعوت کنید و این سؤال را از ایشان بپرسید. وی درباره نظر شخصی خود در رابطه با فیلتر تلگرام هم گفت: نه موقع انسداد تلگرام نظر ما را خواستند و نه برای رفع فیلتر آن نظر میخواهند. طبیعتاً این مقولهای است که به نظر دستگاه قضایی بستگی دارد چراکه با حکم دستگاه قضایی بسته شده و با همین حکم هم قابل بازگشایی است.
وزیر ارتباطات در خاتمه در ارتباط با مشکلات دانشآموزان روستایی برای آموزش مجازی گفت: این روزها عکسهایی در شبکههای اجتماعی از مناطق مختلف روستایی منتشر میشود که دانشآموزان برای جا نماندن از تحصیل، خود را به نقاطی میرسانند تا به شبکه ارتباطی دسترسی پیدا کنند.
وی افزود: واقعیت امر این است که ما و همه همکارانمان در وزارت ارتباطات و اپراتورها، تکتک این بچهها را مثل بچههای خودمان میدانیم و مشکلات آنها را مشکلات خودمان میدانیم؛ اما نمیتوانیم این را نادیده بگیریم که اگر سیاستگذاریهای سال ۱۳۹۲ مبنی بر اینکه ۱۲۸ کیلوبایت اینترنت برای مردم کافی است، باقی میماند و کرونا به وجود آمده بود، امروز قطعاً با مشکلات ارتباطی جدی مواجه میشدیم.
آذری جهرمی تصریح کرد: یا اگر در موضوع توسعه ارتباطات روستایی در مقابل فشارهایی که به ما وارد میشد و مخالفتهایی که درباره این توسعه مطرح میشد و آن را جزو برنامه ۲۰۳۰ عنوان میکردند و خواستار توقف توسعه ارتباطات روستایی بودند کوتاه میآمدیم، نمیدانم پاسخ آن ۳۹ هزار روستایی را که امروز به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت متصل هستند چه میخواستیم بدهیم.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.