۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » اخبار بین المللی » اخبار ملی » سفر
  • شناسه : 7149
  • ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۴
  • ارسال توسط :

در حج ۹۹ حدود ۱۰۰ هزار نفر اعزام خواهند شد

درباره شهدای منا تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده‌ایم

به گزارش ” وقایع خبری ” به نقل از مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب در مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم که در سالن جلسات جامعه مدرسین برگزار شد، اظهار داشت: در آستانه ۱۹ دی و فداکاری حضرت امام خمینی (ره) و رهروان امام راحل قرار داریم و همیشه باید قدردان آغازکنندگان این حرکت باشیم.

وی خاطرنشان کرد: حج امسال با عنایات الهی حجی آرام و مشحون از موفقیت برای زائران خانه خدا بود؛ برای اولین بار بعد از نزدیک دو دهه همه زائران با هواپیماهای جمهوری اسلامی ایران نقل و انتقال یافتند و برخلاف تنش زائدالوصف دو کشور، میهمانان خداوند با ادب اسلامی وظایف خویش را به انجام رساندند.

مسئول بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان نسبت به ضرورت احراز توانایی روحانیون اعزامی، اظهار داشت: ملاک حضور روحانیون در حج، «توانایی» روحانی است و سن برای ما حد نهایی همکاری را معین می‌کند و ما موظفیم افرادی را که دارای توانایی خدمت به زائران هستند، به حج اعزام کنیم.

وی بیان داشت: امروز قریب یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برای حج تمتع و قریب به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر برای سفر عمره در نوبت قرار دارند و باید روحانیونی برای این عزیزان انتخاب شوند که توانایی انجام کارها را داشته باشند.

حجت الاسلام نواب تصریح کرد: اشخاصی که الان مشرف می‌شوند، قریب به ۱۳ سال قبل ثبت نام کرده‌اند و ما موظفیم که با انجام مصاحبه، افراد توانای جسمی و دارای حضور ذهن مناسک و احکام حج را انتخاب کرده و اعزام نمائیم؛ چون حق زائران داشتن روحانی تواناست و این حق الناس به عهده بعثه است و باید به آن پایبند باشیم.

وی ابراز داشت: امروز روحانی حج باید در مباحث گوناگون به روز بوده تا بتواند پاسخگوی نیازها، سوالات و پرسش‌های حاجیان باشد.نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: حج تمتع امسال، حج بی دغدغه و بسیار خوبی بود و توانستیم برنامه‌های خود را مطابق با برنامه ریزی ها انجام دهیم.

وی تصریح کرد: امسال گران‌ترین، سخت‌ترین و طولانی‌ترین حج را داشتیم؛ اما به لطف خدا بسیاری از مشکلات به راحتی حل شد و توانستیم حج خوبی را پشت سر بگذاریم.حجت الاسلام نواب بیان داشت: ما به عنوان خادم مردم موظفیم به فکر آنان باشیم و از مشکلات آنان بکاهیم تا در سفر حج به راحتی بتوانند اعمال خود را انجام دهند.

وی اظهار داشت: پس از رایزنی‌ها با عربستان، در حج ۹۹ حدود ۱۰۰ هزار نفر اعزام خواهند شد تا از تعداد افرادی که در نوبت قرار دارند، کاسته شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ابراز داشت: یکی از مسائلی که با عربستان رایزنی شده، پیشنهاد مسقف کردن مسیر چادرهای حجاج ایرانی در شرق منا تا جمرات در غرب مناست که کلیات آن پذیرفته شد و ساعت آغاز حرکت حاجیان ایرانی برای رمی جمرات نیز از ساعت ۱۰ صبح به هشت صبح تغییر یافت.

وی در پاسخ به سؤالی درباره دیه شهدای منا، خاطرنشان کرد: ما دو گروه شهید در سال ۹۴ داشتیم که شهدای مسجدالحرام و شهدای منا بودند و تاکنون دیه شهدای مسجدالحرام از عربستان دریافت شده و قرار است خانواده شهدا به عمره مشرف شوند تا بتوانند دیه را دریافت کنند؛ اما درباره شهدای منا تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده‌ایم و مسئولان عربستانی بیان می‌کنند که ما هنوز در بررسی و تحقیق هستیم و پاسخ روشنی نمی‌دهند.

وی در پاسخ به این سوال که تکلیف روحانیونی که آزمون داده؛ اما اعزام نشده‌اند، چیست؟ تصریح کرد: ما در خدمت این عزیزان هم خواهیم بود؛ چون تعداد اعزام‌ها کم شده نمی‌توانیم در خدمت همه باشیم؛ اما با افزایش اعزام به حج و عمره، اعزام روحانی نیز بیشتر خواهیم داشت.

مسئول بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت اظهار داشت: برای برپایی عمره در حال مذاکره هستیم؛ البته باید شروط ما هم مورد قبول طرف عربستانی قرار بگیرد تا بتوانیم این اعزام را داشته باشیم و به اقتدار نظام خدشه وارد نشود.