خورشت کنگر از خورشهای خوشمزه و سنتی ایرانی است و به عنوان یک خورش فصلی شناخته میشود که خواص بسیار زیادی دارد. از خواص کنگر میتوان به تقویت قلب، دستگاه گوارش، پتاسیم فراوان و طبع گرمش اشاره کرد. بنابراین با آمدن کنگر به بازار میتوانید یک قابلمه خورش خوشمزه و البته پرخاصیت بار بگذارید. خورشتان را میتوانید هم با گوشت قرمز و هم با گوشتهای سفید مثل مرغ و بوقلمون تهیه کنید یا به صورت کاملا گیاهی طبخش کنید. کنار آن حبوباتی مثل لپه هم میتوان به این خورش اضافه کرد تا خورش لعاب بیشتری بیندازد و خوشمزهتر شود. .
مواد لازم:
گوشت گوسفندی ۷۵۰ گرم
کنگر یک کیلوگرم
لپه یک پیمانه
پیاز یک عدد
لیمو عمانی چهار عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
زردچوبه یک قاشق چایخوری
زعفران ساییده شده یکچهارم قاشق چایخوری
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه خورش کنگر با لپه
مرحله اول
برای شروع گوشت گوسفندی را بعد از پاک کردن به صورت خورشی خرد کرده و بعد بشویید. سپس گوشتها را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
مرحله دوم
در این فاصله پیاز را پوست گرفته و بعد از این که شستید، به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن داخل یک قابلمه متوسط بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا روغن حسابی داغ شود. بعد از داغ شدن روغن، پیازها را داخل قابلمه بریزید و با حرارت متوسط تفت دهید تا طلاییرنگ شوند. سپس کمی زردچوبه اضافه کنید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله سوم
سراغ دم کردن زعفران بروید. زعفران ساییده شده را در مقدار کمی آب جوش حل کنید و کنار بگذارید تا حسابی دم بکشد. سپس گوشت را به پیازداغ اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. بعد از این که گوشت تغییر رنگ داد و با پیاز کمی تفت خورد، مقداری آب و زعفران دم کشیده را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا گوشت بپزد.
مرحله چهارم
حالا کنگرهای پاک شده را شسته و آنها را به اندازه سه سانتی متر خرد کنید. یک تابه گود بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. کنگرها را داخل تابه بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید و به آرامی تفت دهید. حالا مقداری آب جوش در تابه حاوی کنگر بریزید و در تابه را بگذارید تا بپزد.
مرحله پنجم
در این فاصله لیموعمانیها را بشویید و با کمک یک چنگال چند سوراخ درهر کدام ایجاد کنید. لیموعمانیها را در کاسه ای ریخته سپس روی آنها مقداری آب جوش بریزید تا نرم شوند.
مرحله ششم
کنگرها را که حسابی پخته شدند، به مخلوط لپه و گوشت اضافه کنید و بگذارید جوش بزنند. سپس لیموها را به آن اضافه کنید.
مرحله هفتم
در آخرین مرحله، یک تابه برداشته و رب را داخل آن تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس رب را به خورش اضافه کنید. حالا زیر حرارت را کم کنید تا خورش خوب جا بیفتد. بعد از حدود نیم ساعت خورش کاملا جا افتاده و آماده سرو است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.