مصرف غذاهای تقویتكننده سیستم ایمنی، عادتی بسیار مفید است. اگر به دنبال كشف راههای تقویت سیستم ایمنی بدن كودكان و بزرگسالان هستید قدم اول سر زدن به نزدیكترین میوهفروشی محل است.
مركبات:
اكثر افراد به محض این كه سرما میخورند سراغ ویتامین C میروند. ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت میكند. گلبول سفید كلید مبارزه با عفونت در بدن است. گریپفروت، پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش، نارنگی و یافا مهمترین مركبات هستند.
به دلیل اینكه بدن ما توانایی تولید و ذخیره ویتامین C را ندارد، ما روزانه به مصرف میوهها و سبزیجات دارای ویتامین C احتیاج داریم. تقریبا تمام مركبات دارای میزان زیادی ویتامین C هستند. با این همه تنوع در مركبات، كار سختی نیست كه هر روز كمی آبلیمو به غذا اضافه كنیم یا چند پر پرتقال بخوریم.
فلفل شیرین
هر گرم فلفل، دو برابر هر گرم مركبات ویتامین C دارد. فلفل دلمهای قرمز همچنین از منابع غنی بتاكاروتن (پیشساز ویتامین A) است.
كلم بروكلی
كلم بروكلی سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی است. ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E به همراه میزان زیادی آنتیاكسیدان و فیبر، بروكلی را به یكی از سالمترین سبزیجاتی تبدیل كرده است كه میتوانید به برنامه غذایی خود اضافه كنید. برای حفظ خواص بروكلی بهتر است این سبزی تا جای ممكن كم پخته شود؛ چه بهتر كه آن را خام مصرف كنید.
سیر
سیر برای سلامتی لازم است. تمدنهای اولیه به خواص سیر در مبارزه با عفونت پی برده بودند. براساس تحقیقات، سیر فشار خون را پایین میآورد و روند سخت شدن دیواره عروق را كند میكند. به نظر میرسد خواص سیر برای تقویت سیستم ایمنی بدن ناشی از داشتن مقادیر زیادی تركیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین باشد.
زنجبیل
زنجبیل یا زنجفیل از گیاهانی است كه خیلی از افراد هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا سراغ آن میروند. زنجبیل میتواند به كاهش التهاب كمك كند و با این كار باعث كاهش گلودرد و دیگر علائم التهابی بیماری شود. زنجبیل همچنین میتواند به كاهش تهوع و استفراغ كمك كند.
اسفناج
اسفناج به این دلیل در این فهرست قرار گرفته است كه نهتنها میزان زیادی ویتامینC دارد، بلكه سرشار از آنتیاكسیدان و مواد معدنی است كه میتوانند قدرت مبارزه با عفونت را در سیستم ایمنی بدن تقویت كنند. مانند بروكلی، بهتر است اسفناج هم با كمترین میزان پخت یا به صورت خام مصرف شود.
ماست
ماستهایی مانند ماست لاكتیویا و ماستهای پروبیوتیك وبهویژه ماست كفیر، سیستم ایمنی را تحریك میكنند تا با بیماریها مبارزه كند.
بادام و گردو
ویتامینE و روی، كلید سیستم ایمنی سالم هستند. مغزهایی مانند بادام شیرین، سرشار از ویتامین و چربیهای مفید و روی هستند.
زردچوبه
ممكن است زردچوبه را به عنوان تركیب اصلی بسیاری از ادویهها بشناسید. اما این ماده سالهاست به عنوان یك ضدالتهاب قوی برای درمان رماتیسم مفصلی و آرتروز مورد استفاده قرار میگیرد.
چای سبز
چای سیاه و چای سبز هر دو فلاونوئید دارند كه نوعی آنتیاكسیدان است. علاوهبر این چای سبز مقادیری زیادی اپیگالوكتشین گالات یا EGCG دارد كه یك آنتیاكسیدان قوی دیگر است كه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
چای سبز همچنین منبع خوبی برای یك اسید آمینه به نام theanine ــ Lاست كه میتواند به تولید تركیبات موثر برای مبارزه با میكروبها در سلولهای لنفوسیت تی كمك كند.
كیوی
كیوی به طور طبیعی میزان زیادی تركیبات مفید شامل فولات، پتاسیم، ویتامین K و ویتامین C دارد.
ویتامین
C موجود در كیوی گلبولهای سفید را تقویت میكند تا با هرگونه عفونت
مبارزه كنند، درحالی كه دیگر تركیبات مفید كیوی در حفظ عملكرد صحیح سایر
بخشهای بدن موثرند.
ماكیان
وقتی مریض هستید، سوپ مرغ تنها نقش یك غذای رژیمی با تاثیر تلقینی را ندارد. گوشت ماكیان نهتنها به بهبود علائم سرماخوردگی كمك میكند، بلكه همچنین میتواند در جلوگیری از بیماری هم موثر باشد. گوشت ماكیان مانند مرغ و بوقلمون سرشار از ویتامین B6 هستند. حدود ۸۵ گرم گوشت بوقلمون یا مرغ برای تامین ۴۰ تا ۵۰ درصد از نیاز روزانه بدن شما به ویتامین B6كافی است.
تخم آفتابگردان
مغز تخم آفتابگردان سرشار از مواد مغذی شامل فسفر، منیزیم و ویتامین B6 است. این دانهها همچنین به طرز شگفتانگیزی از ویتامین E سرشارند و میتوانند تا ۸۲ درصد از نیاز روزانه بدن ما را تنها با مصرف یكچهارم فنجان در روز تامین كنند.
میگو
میگو از جمله غذاهای دریایی است كه حاوی مقدار زیادی زینك است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن به میگو هم احتیاج داریم. البته به یاد داشته باشید شما بیشتر از میزان توصیهشده در روز به زینك احتیاج ندارید. برای آقایان و خانمهای بالغ به ترتیب ۱۱ و ۸ میلیگرم زینك در روز توصیه شده است. مصرف بیش از حد زینك باعث مختل شدن سیستم ایمنی بدن میشود
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.