زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﻧﻔﺦ و درد در ﻣﻌﺪه و روده ایجاد می کند.
خربزه یکی از بهترین میوه های تابستانی خوشمزه و پر فایده به شمار می رود که دارای ویتامین های A و B و C و کلسیم، پتاسیم، فسفر می باشد. خربزه نوعی ملون از خانواده کدوئیان است که رنگ آن زرد کمرنگ تا نارنجی با شکلی گرد یا دراز، بافتی نرم و آبدار با بویی خوش و شیرین است که بر سطح زمین رشد می کند. حفره مرکزی آن حاوی دانه های کوچک سفید است که حتی این دانه های سفید نیز پر خاصیت هستند.
طبیعت خربزه معتدل و تر (رطوبتی) است. خربزه هرچه شیرین تر باشد «گرمی و تری» آن بیشتر است.
خربزه در انواع مختلفی در جهان وجود دارد و به طورکلی، دو نوع خربزه خربزه امریکای شمالی و خربزه اروپایی در کشورهای غربی رایج است. خربزه آمریکای شمالی که سبز کمرنگ متمایل به زرد با گوشتی شیرین و آبدار است، در ایالات متحده رایج می باشد و خربزه اروپایی با پوستی سبز کمرنگ و شیاردار با خربزه امریکای شمالی تفاوت دارد.
خربزه، این میوه خوشمزه با عطر مطبوع فواید متعددی برای سلامتی دارد که در ادامه مطالب خواص میوه ها در سلامت نمناک خواهید خواند.
میزان بالای فولات موجود در خربزه برای زنانی که قصد بارداری دارند و زنان باردار مفید است زیرا فولات به تولید و نگه داری سلول های جدید بدر زنان باردار کمک کرده و از اختلال لوله عصبی جنین جلوگیری می کند و سدیم اضافی از بدن، را دفع و از احتباس آب جلوگیری می کند.
مصرف منظم خربزه، به دلیل داشتن ویتامین A به جوانسازی ریه ها کمک می کند و برای سیگاری هایی که به علت مصرف سیگار ریه هاشان آسیب شدید دیده اند مفید است.
خربزه دارای ترکیباتی است که اعصاب را آرام کرده و اضطراب ها را کاهش و از اختلالات خواب جلوگیری می کند.
مصرف منظم خربزه در دوران قاعدگی به دلیل داشتن ویتامین C با کاهش جریان خون و لخته شدن خون مشکلات قاعدگی را کاهش می دهد.
۹۰ درصد خربزه آب است. یک فنجان خربزه فقط ۶۰ کالری دارد. خربزه با کالری پایین و فیبر بالایی که دارد، می تواند برای کاهش وزن شما مفید است زیرا خربزه به دلیل فیبر، فضای بیشتری از معده شما را اشغال می کند و زمان بیشتری طول می کشد تا معده شما را ترک کرده بنابراین برای مدت بیشتری احساس سیری کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.
مصرف خربزه به دلیل دارا بودن ویتامین های C و A سیستم ایمنی شما را تقویت کند. این ویتامین ها سلول های سفید خون را که مکانیزم دفاعی طبیعی بدن محسوب می شوند، تحریک کرده و عفونت هایی که بدن را مورد حمله قرار می دهند، از بین می برد. همچنین ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کند.
خربزه سرشار از پتاسیم است و با کنترل فشار خون از پرفشاری خون جلوگیری کرده و مانع از آسیب سدیم به بدن می شود. آدنوزین خربزه برای قلب مفید است و با خاصیت رقیق کنندگی خون از لخته شدن خون در سیستم قلبی عروقی جلوگیری می کند. ویتامین C موجود در خربزه از تصلب شرایین جلوگیری و از سکته قلبی پیشگیری می کند.
رادیکال های آزاد به سلول های بدن حمله کرده و باعث رشد سرطانی می شوند. ویتامین C و بتاکاروتن خربزه با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه کرده و آنها را ازبین ببرند.
پتاسیم موجود در خربزه با متعادل نمودن ضربان قلب و افزایش ذخیره اکسیژن برای مغز باعث احساس آرامش و تمرکز بیشتر می شود. سوپراکسیددیسموتاز خربزه، با پایین آوردن فشارخون و آرامش عروق، از مرگ سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند و با استرس مبارزه می کند.
بتاکاروتن موجود در خربزه هنگام جذب توسط بدن به ویتامین A تبدیل می شوند و به حفظ سلامت بینایی کمک کرده و خطر پیشرفت آب مروارید را تا ۴۰% کاهش می دهند.
سلول های کلیه در نفروپاتی دیابتی که یک اختلال کلیوی است، به شکل خطرناکی آسیب می بینند. خربزه، شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد و فروکتوز و گلوکوز آن قندهای ساده ای هستند بنابراین این میوه برای افراد دیابتی و افراد مبتلا به چاقی خطری ندارد و آب خربزه از ابتلا به نفروپاتی دیابتی جلوگیری می کند.
خربزه به دلیل مواد معدنی و مغذی برای افرادی که سعی در ترک سیگار دارند مفید است و به آنها کمک می کند تا با جبران ویتامین A از دست رفته ناشی از سیگارکشیدن مداوم، سریع تر بهبود یابند.
خربزه دارای خواص ضدالتهاب است و افزودن مقدار مناسب خربزه به رژیم غذایی تان سبب جلوگیری از استرس اکسیداتیو در مفاصل و استخوان ها و کاهش التهاب شده و به کاهش درد و ناراحتی آرتریت کمک می کند.
خربزه با خاصیت خنک کنندگی و آرام بخش برای معده شما مفید است و سرشار از فیبر رژیمی ضروری است و حرکات روده را تنظیم کرده و دستگاه گوارش شما را سالم کرده و خطر سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
خربزه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم است و به همین جهت بسیار مدر است و برای دفع سموم بدن بسیار مفید است و مواد زائد و سموم موجود در خون را دفع و به شستشوی مثانه و کلیه ها هم کمک شایانی می کند.
خربزه دارای قند اندکی است – ۱۰۰ گرم خربزه فقط حاوی ۸ گرم قند است و با بهبود متابولیسم (سوخت و ساز) انسولین در بدن سبب افزایش ناگهانی سطوح قند خون نمی شود زیرا قند این میوه به آهستگی وارد جریان خون می شود.
خربزه به دلیل وجود ویتامین C دارای خواص ضد التهابی است و خطر ابتلا به انواع مختلفی از بیماری های التهابی نظیر آرتریت، نقرس، و … را کاهش می دهد .آنتی اکسیدان های موجود در خربزه از ایجاد استرس اکسیداتیو در استخوان ها و مفاصل توسط رادیکال های آزاد جلوگیری و باعث تسکین التهاب می شوند. کولین موجود در خربزه باعث کاهش التهاب مزمن شده و دارای خواصی مانند حفظ ساختار مناسب غشای سلولی، کمک به انتقال مناسب تکانه های عصبی، و کمک به جذب مناسب چربی می باشد.
مصرف خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم موجود در خود به تسکین بیماری فشار خون بالا کمک می کند. پتاسیم گشاد کننده ی رگ ها است و باعث شل شدن عروق خونی، کاهش فشار خون، و افزایش میزان جریان خون در عروق خونی می شود.
حدود ۹۰ درصد از خربزه را آب تشکیل می دهد بنابراین بهترین منبع برای تامین آب مورد نیاز بدن است برای فعالیت تمام سلول های بدن به آب نیاز است. کمبود آب باعث اختلال در آبرسانی به اندام های بدن، بروز تشنگی مفرط، سردردهای شدید، یبوست، سرگیجه، گودی زیر چشم، افت فشار خون، تنفس سریع، تند تپشی و غیره می شود.
خوردن خربزه در دوران باردای باعث زیباتر شدن و باهوش تر شدن جنین می شود و مصرف خربزه در دوران شیردهی باعث افزایش حجم شیر مادر می شود.
خربزه حاوی مواد قندی و معدنی مفیدی است که سرعت هضم غذا را افزایش می دهد و مصرف آن در کودکان باعث افزایش اشتها می شود و به رشد و فعالیت بیشتر سلول های بدن کودکان کمک می کند.
وجود بتا کاروتن درخربزه و تبدیل آن به ویتامین A در بدن سلول های مرده ی پوست و آلودگی ها را از سطح پوست خارج و به پاکسازی پوست کمک می کند. بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان است که از سلول های پوستی در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب های ناشی از اشعه ی ماوراء بنفش خورشید نیز محافظت می کند.
مصرف خربزه و استفاده ی موضعی از آن برای بهبود قابلیت ارتجاعی پوست بسیار مفید است؛ زیرا ویتامین C موجود در خربزه به تشکیل کلاژن در بدن کمک می کند .
یکی از مهم ترین خواص میوه خربزه برای پوست که در بخش سلامت نمناک به ان اشاره کرده ایم رفع چین و چروک است. خربزه ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها ی فراوان دارد و برای درمان چین و چروک و اثرات لکه های پوستی بسیار مفید است و به درمان اثرات سوختگی ها و ساییدگی ها کمک می کند.
آنتی اکسیدان های موجود در خربزه برای بهبود سلامت پوست بسیار مفید هستند و با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کنند و از استرس اکسیداتیو ناشی از فعالیت آن پیشگیری می کنند و به بهبود درخشندگی طبیعی پوست کمک می کنند.اسید فولیک نیز به تشکیل سلول های پوست کمک می کند.
برای افزایش درخشندگی پوست تان صورت تان پوره ی خربزه، بلغور جو دو سر، و ماست با یکدیگر مخلوط و این ماسک را روی پوست صورت و گردن تان بمالید و تا ۲۰ دقیقه صبر کنید و سپس پوست تان را ماساژ دهید و سپس صورت و گردن تان را با آب گرم بشویید.
خربزه دارای ویتامین های K و E است و با دارا بودن مقدار زیاد آب، پوست ما را هیدراته و شاداب نگه می دارد.ویتامین های گروه B، کولین و بتائین موجود در خربزه پوست شما را تغذیه شده و جوان نگه می دارد.
ویتامین های A و C موجود در میوه خربزه، باعث بازسازی پوست شده و در تشکیل کلاژن و بافت همبند نقش دارند.
برای درمان اگزما و رفع کک و مک از آب خربزه کمک بگیرید.
خربزه یک پماد سوختگی طبیعی است زیرا گوشت میوه خربزه یک ماده ضد تورم است و برای درمان سوختگی های سطحی روی پوست مفید می باشد. گذاشتن مقداری از گوشت میوه خربزه روی محل سوختگی درمان را تسریع و از متورم شدن محل سوختگی نیز جلوگیری می کند. آب خربزه برای سوختگی ها و خراش ها به عنوان لوسیون مفید است.
اینوزیتول نوعی از ویتامین B است که برای جلوگیری از ریزش مو مفید است و می تواند رشد مو را تحریک کند.
برای نرم شدن موهایتان یک فنجان خربزه را با چنگال له کرده و موی تان را با آن بعد از شامپو زدن ماساژ داده و بعد از ۱۰ دقیقه موهای خود را بشویید.
تخم خربزه طبیعت گرم دارد و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامین E است.
خوردن دانه های خربزه به دفع کرم های روده کمک می کند.
مصرف دانه های خربزه در درمان سرفه، سوء هاضمه موثر است.
دانه های خربزه پاک کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار و ملین بوده و برای تب های شدید مفید هستند.
تخم خربزه ی بو داده خاصیت ادرار آوردارد و نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی است.
پوست خربزه برای درمان دندان درد مفید است. برای درمان دندان درد به ۶ گرم پوست خربزه آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا بپزد. پس از سرد شدن آن را صاف کرده و به عنوان دهانشویه استفاده کنید.
چای خربزه یک ادرارآور موثر است و به تحریک استفراغ کمک می کند. برای درست کردن چای خربزه از ریشه خربزه استفاده می کنند.
خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است.
خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، یبوست را درمان می کند.
خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است.
برای درمان بیماری استسقاء مفید است.
خربزه به هضم غذا کمک می کند.
دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه، سبب دفع سنگ مثانه می شود.
خربزه برای رفع خستگی و گرمازدگی مفید است.
خربزه به دلیل مواد فیبری، ملین بوده و مصرف آن برای بواسیر مفید است و به تخلیه میکروب و عفونت های موجود در روده ها کمک می کند.
ویتامین C موجود در خربزه، موجب جلوگیری از بیماری های لثه میشود.
ﺧﺮﺑﺰه ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺗﺮس را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد وسبب ﺷﺠﺎع شدن می شود.
خربزه سبب تقویت ﺳﻠﻮل ﻫﺎی ﻣﻐﺰ می شود.
خربزه را در میان دو وعده غذایی مصرف کنید.
خربزه را به همراه عسل مصرف نکنید.
ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد.
ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا خربزه نخورید زیرا سبب اﺳﻬﺎل و ورم روده می شود.
مصرف خربزه کال در افراد دارای معده ضعیف سبب تولید اسهال و خلط می شود.
مصرف بیش از حد خربزه برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود.
هنگام سینه درد و سرماخوردگی خربزه مصرف نکنید زیرا باعث تب های صفراوی می شود.
مصرف خربزه تولید گرمی می کند.
زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﻧﻔﺦ و درد در ﻣﻌﺪه و روده ایجاد می کند.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.