تیم درمان غیرتمندانه تا آخر کرونا میایستند و یک بیمار پشت درهای بیمارستان نخواهد ماند.
وقایع خبری- دکترسعید نمکی در «شصت و چهارمین جلسه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا» به مدیریت موفق کرونا اشاره کرد و گفت: در طول سال گذشته توانستیم با همراهی روحانیت و مردم، مدیریت موفقی در کنترل شیوع کرونا داشته باشیم.
وی ادامه داد: سال گذشته قرار بود یک میلیارد تومان برای کرونا به ما داده شود اما هنوز مقدار قابل توجهی از آن تخصیص داده نشده است.
وزیر بهداشت افزود: بعد از دفاعمقدس، حماسه خلق شد و نشان از عظمت پروردگار و همدلی و وفاق ملی بود.
وی با اشاره به اینکه دورهای را به شدت خوب مدیریت کردیم، گفت: به زیبایی و با وسواس و پیشبینیهای درست و کارشناسی دقیق توانستیم مدیریت خوبی در کرونا داشته باشیم.
نمکی با تأکید بر اینکه طی ۱۴ ماه گذشته یادم نمیآید شبی را یک ساعت پیوسته خوابیده باشم، اظهار داشت: رؤسای دانشگاههای ما حتی یک روز را با خانواده خود غذا نخوردهاند و با همه این سختیها ۱۴ ماه پیاپی، کار را رصد کردند اما متأسفانه بعضی موضعگیریها، بیمهریهایی را برای آنها رقم زد.
وزیر بهداشت گفت: پیش از عید، راه را بسیار پرسرعت، با تمام سنگلاخها، طی و با دستهای بسته و چشمان باز در اقیانوس شنا کردیم و به مرگهای دو رقمی رسیدیم، در حالی که بیش از یک ماه ویروس جهشیافته انگلیسی در خوزستان وجود داشت، توانستیم مرگها را به روزانه ۵۰ یا ۶۰ مورد برسانیم؛ این در حالی است که ویروس جهشیافته انگلیسی، اروپا را به زانو در آورده بود.
نمکی گفت: اتفاقاتی رخ داد که ربطی به کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی نداشت و هر چه بگویند دور از انصاف است و دستبوس یکایک بزرگان هستم.
وزیر بهداشت افزود: چون قرار نیست که با مردم در پس پرده صحبت کنم، معتقدم نظامی موفق است که مردم قبولش داشته باشند و از بیاعتمادی مردم به نظام هراس دارم و آن زمان، زمانی است که راست نگوییم.
وی ادامه داد: اگر انتظار یک صدایی داریم، اشتباه است و ما حافظ جان تمام مردم با منصبهای مختلف هستیم و اگر مردم به برادر کوچک خود طبق ارزیابیها اعتماد بیشتری پیدا کردند، دلیلش شفافیت در صحبتهایمان است.
نمکی تأکید کرد: بودجه ما در سال ۹۹، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود در حالیکه از بودجه سال ۹۷ کمتر بود. یک مورد صف مرغ را در دارو ندیدیم، توانستیم ۴۷۵۰ قلم دارو را مدیریت کنیم و کارخانهها و اتاقهای بیهوشی تعطیل نشدند و هیچکس از ما نپرسید که چگونه توانستیم این موضوع را اداره کنیم و چه کردیم که هم مریض کرونا و هم غیرکرونایی در بیمارستانها پذیرش شد.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کمکی که این وزارتخانه به آرامش و امنیت جامعه کرد، مسکوت مانده است، گفت: مظلومیت وزارت بهداشت دیده میشود. ما نیامدهایم برای صندلی و پست و مقام، بلکه حافظ خون شهدا هستیم و برای آرامش و امنیت مردم تلاش میکنیم.
وی بیان کرد: سیاستباز نیستیم نه اینکه این کار را بلد نباشیم اما اهل آن نیستیم و اگر نگاه کارشناسی صورت میگرفت، موج چهارم اتفاق نمیافتاد. مکتوبات زیادی داریم و بنا نداریم منتشر کنیم اما گفتیم که ویروسی آمده با قابلیت خشنتر و سرعت انتشار بیشتر و رؤسای دانشگاهها را دعوت کردیم و گفتیم خودتان را برای مبارزه در سختترین تاریخ اپیدمی آماده کنید.
نمکی گفت: در اپیدمی رنگبندی معنا ندارد و ویروس از یک نقطه به نقطه دیگر میرود. من وقتی میگویم به عنوان کارشناس، یقیناً حساب و کتاب دارم و از ۱۱ اسفند سال گذشته گفتیم که پروازهای خوزستان لغو شود چرا که ویروس به استانهای دیگر منتقل میشد و با توجه به اینکه ۲۵ درصد تستها منفی است، ویروس را خودمان به شهرهای مختلف فرستادیم.
نمکی گفت: دو راه داشتیم، یکی اینکه از طریق اجرای طرح شهید سلیمانی بتوانیم تا ۱۸ فروردین شعلههای کوچک بیماری را در منازل و محلات خاموش کنیم و گفتیم که با جمعیت سیال و غیرساکن را نمیتوانیم بیماریابی کنیم و راه دوم سفر در هر صورت عامل انتقال بیماری است و با ویروس جهش یافته کرونا گرفتار میشویم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: مکاتباتی انجام دادیم مبنی بر اینکه اگر گرفتار ویروسهای دیگر شویم دیگر نمیتوانیم کاری کنیم، بنابراین اگر انتظار تک صدایی از وزیر دارید حرفهای غیرکارشناسی است. وزیر میتواند برود اما نمیتواند نظر غیرکارشناسی بدهد.
وی با اشاره به اینکه از مقام معظم رهبری شرمسار هستم گفت: یک بار نشد گلایهای کنم و نامهای بنویسم و یک دقیقه بعد رهبری جواب ندهند. مقام معظم رهبری در اولین جلسه خود گفتند وزارت بهداشت در بحث مدیریت کرونا صاحب نظر است، نه اینکه بگوییم یک عضوی است از ستاد ملی کرونا.
به گفته وی، تیم درمان غیرتمندانه تا آخر کرونا میایستند و یک بیمار پشت درهای بیمارستان نخواهد ماند.
نمکی با اشاره به اینکه سال گذشته ظرفیت ۲۳ هزار تخت بیمارستانی ما تکمیل شد، گفت: امسال نیز ۸۰ هزار تخت آماده شده است. سال گذشته ۳ هزار تخت راه انداختیم اما بودجهای به ما ندادند و در این خصوص نیز گله داریم اما اخیراً رئیس جمهور دستور دادند در این خصوص به ما کمک شود.
وی گفت: مردم بدانند که هیچ بیماری پشت درهای بیمارستان سرگردان نمیماند و امکان ندارد بگذاریم شهروندی در ایران سوژه مطبوعات و رسانههای خارجی شود.
وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه کار را برای ما سخت کردند، افزود: اگر دقت میشد و حرف کارشناسی را میشنیدند و نگاه کارشناسی خریدار داشت، گرفتار طوفان ویروس جهش یافته نمیشدیم، در حالی که امروز بمب آلوده جابه جا شد و نمیدانیم ویروسهای جهش یافته دیگر نیز جابه جا شده اند یا خیر.
نمکی در خصوص واردات واکسن گفت: در این خصوص ۳ هزار و ۲۱۳ صفحه مکاتبه برای دریافت واکسن انجام شده و از اردیبهشت ماه سال گذشته با وزیر بهداشت روسیه صحبت کردیم و همچنین مکاتباتی با کوبا انجام دادیم.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد واکسن دنیا را هفت کشور مصرف میکنند، ادامه داد: دو راه داشتیم یا باید التماس و لابی میکردیم، یا نسبت به تولید داخل واکسن اقدام میکردیم.
نمکی گفت: قبل از عید قرار بود چهار و نیم میلیون دوز واکسن دریافت کنیم، ولی هنگام دریافت تعداد آنها بسیار کاهش یافت یا اصلاً به ایران داده نشد.
وزیر بهداشت افزود: قرار بود از روسیه دو و نیم میلیون دوز واکسن وارد شود که در نهایت چهارصد هزار دوز وارد شد و از هند نیز از دو میلیون، ۱۲۵ هزار واکسن وارد شد و ۳۷۵ دوز در فرودگاه با دستور دادستان هند بلوکه شد.
وی ادامه داد: از کوواکس نیز علیرغم اینکه پول را پرداخت کردیم از سه میلیون و ۲۰۰ هزار دوز نهایتاً ۷۰۰ هزار دوز گرفتیم و چین نیز به جای دو میلیون دوز ۲۰۰ هزار دوز واکسن کرونا به ما تحویل داد و نهایتاً برای یک میلیون و ۳۰۰ هزار جمعیت هدف، با ۲۰ روز تأخیر توانستیم وعده خود را عملیاتی کنیم.
نمکی با اشاره به اینکه طبق مصوبه ۵۲ ستاد ملی مقابله با کرونا مسئولیت تأمین واکسن خارجی با قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا است، گفت: وزارت بهداشت باید فهرست بدهد.
وی گفت: شفافیت در اعداد و ارقام بیشتر خواهد شد و در زمینه واکسن تولید داخلی تا پای جان میایستم.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.