وقایع خبری به نقل از شرق: بنا به سنت هرساله رئیسجمهور و هیئت دولتش روز گذشته در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب به حرم امام خمینی (ره) رفتند. رئیس مجلس و نمایندگان نیز این سنت را به جا آوردند و بعد از رفتن دولتیها با آرمانهای امام (ره) تجدیدمیثاق کردند. هم حسن روحانی و هم محمدباقر قالیباف در این مراسم سخنرانی داشتند اما حرفهای رئیس پارلمان نشان داد که در پی تلافی و طعنه به رئیس دولت است. روحانی سخنرانی خود را اینگونه آغاز کرد: «امام (ره) قدرت اصلی را قدرت مردم میدانست و تلاش میکرد اذهان و افکار مردم برای آن مسیر و راهی که امام برای انقلاب انتخاب کرده بود، اقناع شود. امام از سالها پیش بهخوبی میدانست که قدرت نرم بر قدرت سخت پیروز خواهد شد و آن قدرت نرم را انتخاب کرده بود».
رئیسجمهور با بیان اینکه نطق امام در روز دوازدهم بهمن منشور جمهوریت و اسلامیت ماست، افزود: «امام در آن نطق تنها از مشروعیت دینی حرف نزد. از مقبولیت و رأی مردم حتی از عقلانیت و مقبولیت هم حرف زد و گفت رژیم سلطنت رژیم عقلانی نیست. امام بهصراحت گفت پدران ما اولیاي ما نیستند، ما باید به دولت و نظامی که میخواهیم رأی بدهیم و آن را برگزینیم، او از آرای مردم سخن گفت، از عقلانیت سخن گفت و با این دلایل محکم مسیر انقلاب را مشخص کرد».
رئیسجمهور گفت: «امام در ۱۲ بهمن ۵۷ گفت نظامی از دیدگاه او مشروع است که آن نظام عقلانی، مورد رأی و نظر مردم و در چارچوب اساس و موازین اسلام باشد. او به ولایت شرعی خود اتکا نکرد بلکه با اتکا به نظر و رأی مردم دولت تعیین کرد، پس مسیر را بهخوبی برای ما مشخص کرد». او در ادامه گفت: «راه امام تنها به این نیست که کلمات امام را بخوانیم و تکرار کنیم، مهم اجتهاد در کلام امام است. اجتهاد پویا در راه امام مهم است، راه امام و توسعه راه امام برای ما اهمیت دارد. امام در منشور برای ما تبیین کرد که ارزشهاي انقلاب ثابت است، اما روشها ثابت نیست. در هر زمان و در هر شرایطی ما باید روش صحیح و درست منطبق با شرایط زمان را برای اهداف بلند انتخاب کنیم».
روحانی افزود: «امام (ه) در آن نطق تاریخی بر آرای نسل حاضر تأکید کرد و حتی اشاره کرد که آرای نسل دیروز نمیتواند مبنا برای نسل امروز باشد. در هر مقطعی مردم باید با آراي خود نظام مورد نظر خود را برگزینند. امام در همان نطق به قاعده نفی سلطه اشاره کرد که مردم نسبت به سرنوشت خود میتوانند تصمیم بگیرند». رئیسجمهور در پایان گفت: «آرای مردم پای صندوق هم به ثمره و هم به شجره است. اینکه امام (ره) به ما فرمود آرای مردم در هر نسل و هر زمان، زمانی محقق میشود که ما یک انتخابات پرشور رقابتی پیش پای مردم بگذاریم. اگر مردم ۷۰ و چند درصد پای صندوق آرا آمدند، منشور ۱۲ بهمن امام (ره) ادامه پیدا کرده و آن راه را ادامه دادیم».
قالیباف: خلاصهکردن امام به چند عبارت ظلم است
رئیس مجلس نیز در سخنرانی خود تلاش کرد به نحوی به سخنان روحانی واکنش نشان دهد، بر همین اساس بود که گفت مشکلات کشور به دلیل فاصلهگرفتن از راه و مکتب امام (ره) است و امروز انقلابی و دلباخته مردم کسی است که در مسیر حل مشکلات مردم گام بردارد. قالیباف همچنین گفت که امام بزرگوار ما به سنتهای الهی باور داشت؛ بنابراین اگر امروز فقط بخواهیم با چند جمله تعریف و تمجید و موزه و چند عکس و عبارت امام (ره) را خلاصه کنیم ظلم به امام، راه و مکتب امام است.
رئیس مجلس افزود: «اگر امروز در اداره کارها دچار مشکلات کم و زیادی هستیم و چالشهایی وجود دارد و مردم در زندگی روزمره خود این کم و کاستیها و فشارها را میبینند و تحمل میکنند، به این جهت است که از مسیر و راه امام (ره) فاصله گرفتهایم». قالیباف گفت: «هرکجا دچار ضعف و اشکال هستیم، ریشه در فاصلهگرفتن از افکار و مکتب امام دارد، امروز برگشت به راه و مکتب امام (ره) راه موفقیت یکایک ماست».
سیدحسن خمینی: باید مشکلات معیشتی مردم برطرف شود
تولیت آستان مقدس حضرت امام خمینی (ره) نیز در مراسم تجدید میثاق رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت با آرمانهای امام گفت: «امیرالمؤمنین (ع) عوامل سقوط حکومتها، دولتها و تمدنها را در چهار چیز خلاصه میکند. مهمترین آنها این است که «تحقیر افاضل» شود. هرگاه بزرگان شما در انتهای صف قرار گرفتند و اندیشه، فرد یا گروهی توانست جامعه را از معرض خدمتگزاری افاضل حذف کند، به نظرم زنگ خطر برای آن جامعه است».
حجتالاسلام سیدحسن خمینی افزود: «بزرگترین شاهد پیروزی انقلاب، کارآمدی نظام است. همت دولت در طول این سالها و بهخصوص دورانی که ترامپ نابخردانه و ظالمانه و در اوج حقد و کینه شدیدترین تحریم را اعمال کرد، ستودنی است؛ اما امروز جمهوری اسلامی باید از هرچیزی که میتواند استفاده کند تا مشکلات معیشتی مردم برطرف شود».
او همچنین در جمع نمایندگان مجلس، گفت: «برای نشاندادن تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی باید برای برطرفکردن مشکلات معیشتی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی اقدام عملی کرد زیرا به عمل کار برآید به سخندانی نیست».
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.