صرف مکمل چای ترش ممکن است در بهبود تری گلیسیرید سرم، آنزیمهای کبدی، فشارخون و افزایش سطح آنتیاکسیدان سرم در بیماران مبتلابه کبد چرب مؤثر باشد.
نتایج یک تحقیق نشان میدهد مصرف مکمل چای ترش ممکن است در بهبود تری گلیسیرید سرم، آنزیمهای کبدی، فشارخون و افزایش سطح آنتیاکسیدان سرم در بیماران مبتلابه کبد چرب مؤثر باشد.
به گزارش “وقایع خبری“، بیماری کبد چرب غیرالکلی شایعترین بیماری مزمن کبد در جهان است. در حال حاضر، اصلاح شیوه زندگی (بهصورت رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی و کاهش وزن) اساس مدیریت کبدچرب است.
افزایش استرس اکسیداتیو سهم قابل ملاحظهای در پیشرفت این بیماری دارد. چای ترش از دیرباز به عنوان منبع آنتیاکسیدانی شناخته شده است.
محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پژوهشی با عنوان “بررسی اثر مکمل چای ترش بر آنزیم های کبدی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، شاخص گلایسمیک، پروفایل لیپیدی ویافته های سونوگرافی در بیماران مبتلا به کبدچرب غیر الکلی با رویکرد پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی” این موضوع را بررسی کردهاند.
بر اساس آن چه در چکیدهی مقالهی این مطالعه آمده است، ۷۰ نفر در این مطالعه شرکت کردند. برخی شرکتکنندگان به مدت هشت هفته کپسول ۴۵۰ میلیگرمی چای ترش و برخی دیگر پلاسبو(دارونما) دریافت کردند.
بنا بر اعلام پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور، نتایج تحقیق نشان داد، مصرف مکمل چای ترش ممکن است در بهبود تری گلیسیرید سرم، آنزیمهای کبدی، فشارخون و افزایش سطح آنتیاکسیدان سرم در بیماران مبتلابه کبد چرب مؤثر باشد.
این مطالعه توسط فاطمه ایزدی، امیرحسین فرخزاد، بابک تمیزیفر، محمدجواد طراحی و محمدحسن انتظاری انجام و در ژورنال phytotherapy research منتشر شده است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.