اکرم نجفی در نشست خبری که به مناسبت روز روستا و عشایر برگزار شد، گفت: از یک هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال تخصیص شده به تسهیلات روستایی این استان، یک هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال آن در بخش کشاورزی، ۲۰۰ میلیارد ریال در بخش صنعتی، ۱۱۰ میلیارد ریال در حوزه گردشگری، ۱۷ میلیارد ریال در حوزه ارتباطات، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال در حوزه ورزش و جوانان و باقی در سایر بخش ها هزینه شده است.
این مسئول همچنین با اشاره به برنامه های هفته روستا،اظهار داشت: دومین جشنواره عکس روستا با محور طبیعت، گردشگری، آداب و رسوم، تولید و اشتغال روستایی از ۱۵ مهر اغاز می شود و تا ۱۵ آذرماه ادامه دارد و نتایج آن نیز در دهه مبارک فجر اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی عشایر، اظهار داشت: افتتاح پروژه های روستایی پنج استان کشور از جمله قزوین با حضور معاون اول رییس جمهوری انجام می شود که در این راستا مجموعه ورزشی روستای ابراهیم آباد بویین زهرا که با مشارکت خیران احداث شده به صورت ویدئو کنفرانس در هفته روستا و عشایر مورد افتتاح قرار می گیرد.
به گفته وی، در حوزه خدمات عمومی، ۲۰ پایگاه آتش نشانی روستایی، ۱۳۰ خانه ورزشی و ۲۷ خانه هلال احمر در استان قزوین مورد بهره برداری قرار گرفته و براساس مصوبه دولت نیز شهرستان آوج به عنوان منطقه کمتر برخوردار در سطح استان شناخته شده که قرار است از طرح های ویژه نیز بهره مند باشد.
نجفی خاطرنشان کرد: براساس مصوبات تصویب شده و برای امنیت شغلی دهیاران، فعالیت دهیاری ها در مناطق بالای یک هزار خانوار به صورت تمام وقت خواهد بود و وزارت کشور همچنین چارت تشکیلاتی را به تصویب رسانده تا جذب نیروی رسمی در دهیاری های درجه ۵ و ۶ صورت پذیرد و اولویت نیز با دهیاران دارای سابقه خواهد بود.
به گفته وی، از سال آینده تمامی دهیاران با تامین بودجه لازم از بیمه کامل برخودار خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه زباله های ۱۰ بخش استان به سایت محمدآباد منتقل می شود، تصریح کرد: تا سال آینده و با تکمیل مطالعات پسماند منطقه الموت، مطالعات سایر نقاطی که امکان انتقال زباله های آنان به مکان مشخصی وجود ندارد نهایی می شود.
این مسئول اضافه کرد: هم اکنون جمعیت ۷۶ روستای استان بیش از یک هزار نفر بوده و مدرک تحصیلی دهیاران ۱۴۲ روستا کارشناسی، ۲۲ روستا کارشناسی ارشد، هفت روستا حوزوی و سایر نیز دیپلم و فوق دیپلم است.
نجفی با اشاره به اینکه امسال ظرفیت های ۴۴۴ روستای استان باید شناخته شود، گفت: تاکنون توانایی و امکانات ۲۰۰ روستا از سوی کارشناسان مورد شناسایی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه روند معکوس مهاجرت به روستاها باید در قالب سرشماری سال ۱۴۰۰ معین شود، اظهار داشت: براساس آمارهای رسمی در حال حاضر روند مهاجرت از روستا به شهر متوقف شده است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.