رئیس جمهور: اگرچه فضای مجازی زندگی را آسان، فعالیتها را تسریع و بسیاری از مفاسد را از بین میبرد، اما خطراتی را هم دارد که از خطرات شرایط عادی بالاتر است.
به گزارش “وقایع خبری” ؛ دکترحسن روحانی امروز در مراسم رونمایی از سامانههای جدید دولت الکترونیک افزود: مردم عزیز ما باید امروز زندگی شان را براساس شرایط نوین جهانی بنیان گذاری کنند.
رئیس جمهور گفت: مردم در دولت یازدهم و دوازدهم شاهد بودند که بسیاری از فعالیتها و کارهایی که قبلا باید با مراجعه حضوری صورت میگرفت امروز با یک تلفن همراه ساده انجام میشود.
روحانی افزود: امروز مردم همه فعالیتهای بانکی، مالی، پولی و رد و بدلهای خود را از طریق سامانههای الکترونیک و با یک ابزار ساده انجام میدهند و شاهد شرایطی هستیم که مردم بسیاری از خدمات را از طریق فناوری اطلاعات به راحتی دریافت میکنند.
رئیس جمهور گفت: مثلا اگر به عنوان مسافر نیاز به دریافت خدمات یک خودرو به منظور جا به جایی دارند، از طریق همین سامانهها خدمات میگیرند، یا برای خرید و فروش کالاها، اجاره املاک و خرید غذا از طریق سامانهها اقدام میکنند.
آقای روحانی افزود: امروز زندگی کاملا متحول شده و به تدریج هوشمندسازی دامنه بسیار وسیع تری پیدا میکند.
رئیس جمهور گفت: البته این فضا خطراتی هم دارد و از خطرات شرایط عادی بالاتر است.
دکتر روحانی افزود: شما وقتی آزادراه ندارید مسیر را به سختی طی میکنید و قطعا در چنین مسیری شاهد تصادفهای زنجیرهای نخواهید بود، اگرچه خطراتی متناسب با شرایط موجود خواهید داشت، اما وقتی دارای آزادراه میشوید خیلی سریع به مقصد میرسید، اما ممکن است خطرات جدیدی را شاهد باشیم و مثلا اگر یک خودرو عملکرد نادرستی داشته باشد شاهد تصادفهای زنجیرهای خواهید بود.
رئیس جمهور همچنین گفت: امروز مصوبات خیلی خوبی در زمینه مالیات، سلامت، خدمات در استانها و کشاورزی داشتیم که همه آنها کار را تسهیل میکند.
رئیس جمهور گفت: تمام تلاش ما این است که تا پایان خرداد و اوایل تیر دولت الکترونیک را به یک نقطه قابل قبول برسانیم.
روحانی امروز در ادامه سخنانش در مراسم رونمایی از سامانههای جدید دولت الکترونیک افزود: ما امروز مصوباتی داشتیم و این مصوبات در اردیبهشت به اتمام میرسد و برخی از مصوبات نیز در خرداد به اتمام خواهد رسید؛ تمام تلاش ما این است که تا پایان خرداد و اوایل تیر بتوانیم دولت الکترونیک را به یک نقطه قابل قبول برسانیم تا مردم با زحمت کمتر، خدمات بیشتر دریافت کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: با دولت الکترونیک مفاسد و رانت کم میشود؛ راه مبارزه با مفاسد همین است که در مرحله اول شفافیت اطلاعات و همه چیز معلوم باشد و در این شرایط مفاسد کمتر میشود.
روحانی با بیان اینکه امسال باید در تولید بیشتر فعال باشیم، گفت: باید مانع زدایی کنیم و بسیاری از مجوزها میتواند از طریق سامانه سماک باشد و این پشتیبانی از تولیداست.
رئیس جمهور افزود: در این سامانه شرایطی است که میتوان از مفاسد عبور کرد، چراکه یکی از موانع بزرگ تولید، مفاسد است.
روحانی با بیان اینکه مساله دولت الکترونیک همچنان مساله مهم دولت است، گفت: اگر تحول سلامت نبود، اگر فضای سایبری نبود، با سختی بیشتر از کرونا عبور میکردیم، امروز تمام این کارها را در پیش میگیریم تا از این پاندمی فاصله بگیریم.
رئیس جمهور افزود: در زمینه سلامت امکاناتی که داشتیم حتی در شرایط سخت که در خوزستان پیش آمد، توانستیم بایستیم، دچار کمبود تخت نشدیم، چنانچه دیروز من با مسئولان خوزستان صحبت میکردم و اشاره کردند که ۱۰۰ تخت آی سی یو اضافه شده است، تعداد تختهای آی سی یو را در این دولت دو و نیم برابر کردیم و حالا الکترونیک سلامت میتواند شرایط را تسهیل کند.
روحانی همچنین گفت: امیدواریم با همه تلاش ها، بتوانیم در پایان دولت دوازدهم، دولت الکترونیک را به مردم ارایه دهیم و مردم از این خدمات استفاده کنند.
رئیس جمهور گفت:با راه اندازی پرونده الکترونیک سلامت، سلامت بهتر، دقیقتر و سالمتر در دسترس افراد، پزشکان و بیمه گران قرار خواهد گرفت.
روحانی در جلسه رونمایی از طرحهای فناوری اطلاعات در کشور با اشاره به راه اندازی پروندههای الکترونیک سلامت افزود: این اقدام سه تحول در بخش سلامت را به همراه خواهد داشت، اول اینکه مردم با پول کمتری به سلامت میرسند، دوم ایجاد بیمه همگانی و سوم ایجاد پرونده سلامت الکترونیک خواهد بود.
وی ادامه داد: مردم میتوانند با یک کد ملی و یک کارت به پرونده دسترسی داشته باشند که این برای پزشک هم راحتتر خواهد بود و پزشک میتواند سابقه درمان بیماران را در این پرونده داشته باشد.
رئیس جمهور در ادامه گفت: پزشک بر اساس این پرونده میتواند اقدام دقیق تری انجام دهد و نسخه نویسی داشته باشد و بسیاری از معضلات نسخه خوانی هم حل خواهد شد.
روحانی افزود: در آغاز راه ممکن است یکسری مشکلات به وجود بیاید، چراکه ما در حال گذر از سنت گرایی به سمت فناوریهای نو هستیم و در این فضا تا عادت کنیم ابتدا سخت است، اما به مرور آسان خواهد شد.
رئیس جمهور تصریح کرد: بسیاری از داروهایی که لازم نیست مصرف شود، از چرخه خارج خواهد شد و بر روی نسخه پیچیها نظارت دقیق تری میتوان انجام داد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: با استفاده از پرونده سلامت الکترونیک میزان مصرف دارو در مراجعات بعدی به پزشک روشنتر خواهد شد و از مصرف داروهای تکراری و یا انجام عکس های تکراری جلوگیری خواهد شد.
روحانی گفت: کم کم شرایط، کاملتر خواهد شد و در سایه فناوریهای نوین، اطلاعات هدفمند سازی خواهد شد.
رئیس جمهور افزود: دولت الکترونیک یک هدفی است که باید انجام و کاغذها باید جمع شود؛ در سال گذشته با پیگیری همین هدف از بیش از یک میلیارد مراجعه که منجر به مصرف کاغذ میشد، جلوگیری شده است.
روحانی همچنین گفت: با پیگیری دولت الکترونیک، امضاهای طلایی کم میشود از روبرویی افراد که فساد را به دنبال خواهد داشت جلوگیری میشود و پله رویها و راه پلهها کم میشود.
رئیس جمهور تصریح کرد: با این اقدام افراد به راحتی میتوانند از منزل خود و با موبایل شخصی به پرونده خود دسترسی داشته باشند و میتوان حتی در مزارع میزان آب و سم مصرفی زمینها را رصد کرد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.