در شرایط کنونی کشور ما از مدیران مبتکر و شجاع که در شرایط تحریم کشور را پیش می برند واقعاً حمایت می کنیم
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در جلسه با روسای کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی گفت: باید به گونه ای کار شود که اگر کسی در هر منطقه از کشور و در هر استانی نتوانست به مسئولان مربوط دسترسی یابد، بتواند به راحتی به عدالت دسترسی پیدا کند و اگر کسی پول نداشت وکیل بگیرد واقعاً بتواند حقش را پیگیری کند.
وی همچنین درباره گزارش های تحقیق و تفحص در مجلس افزود: باید در مجلس شورای اسلامی نمایندگان محترم گزارش های تحقیق و تفحص را به خوبی و محکمه پسند تهیه کنند و بدین منظور بعد از تهیه گزارش ها باید به افراد حقوقدان در مجلس داده شود تا با زبان حقوقی و مستند تنظیم شود تا در قوه قضاییه زودتر به نتیجه برسد زیرا قرار است قاضی بر اساس آن تصمیم بگیرد.
رئیس قوه قضائیه گفت: درباره گزارش های تحقیق و تفحص مجلس مقرر کرده ایم که به همه این گزارش ها بازنگاهی صورت گیرد که آیا درباره آنها موضوع عدم اتقان گزارش مجلس را شاهد بوده ایم یا قاضی احیاناً در رسیدگی به آنها کوتاهی کرده است.
رئیسی افزود: درباره برخی از این گزارش ها که به اواخر دوره قبلی قوه قضائیه مربوط است گفته ام که جمع بندی کنند تا مشخص شود که چه بخشی از گزارش ها فاقد اتقان کافی است.
وی همچنین درباره مسئله بورسیه ها هم به تاکید چند باره مقام معظم رهبری برای رسیدگی اشاره کرد و گفت: در نتیجه پیگیری دیوان عدالت اداری نسبت به برخی موارد تشخیص حق داده شده است و در این چارچوب با بورسیه ها جلسه داشتیم.
رئیس قوه قضاییه درباره ضرورت اجرای احکام دیوان عدالت اداری تاکید کرد قانون گذار مقرر کرده است کسی که از اجرای حکم دیوان استنکاف کند باید مورد تعقیب قرار بگیرد و این به منظور ایجاد ضمانت اجرا به منظور احقاق حقوق مردم است.
رئیسی افزود: اگر در نظام اداری در گزینش ها و در روابط اداری از کسی تضییع حق شده است باید در دیوان عدالت اداری احقاق حق شود و این احقاق حق نیز ضمانت اجرایی دارد.
وی درباره ماده ۱۰۰ که درباره شهرداری هاست گفت: باید ببینیم واقعاً این ماده برای جلوگیری از تخلفات در شهرسازی یا تامین بودجه شهرداری هاست؟! و واقعاً قرار قانون گذار این بوده است؟!
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: ما در حال پیگیری وضعیت ماده ۱۰۰ هستیم تا این موضوع در مجلس به صورت لایحه بررسی شود تا معلوم شود که ماده ۱۰۰ برای جلوگیری از تخلفات در قانون شهرسازی است نه تامین بودجه شهرداری ها.
رئیسی گفت: درباره فساد آنکه برای مردم اطمینان بخش است این است که مفسد اقتصادی مجازات یا یک بستر فساد زا اصلاح شود و به تعبیر مقام معظم رهبری گفتن دزد دزد برای اطمینان بخشی به مردم کفایت نمی کند.
وی همچنین به ضرورت نظارت بر بازداشتگاه های مختلف تاکید کرد و افزود: ما بر اساس قانون حقوق شهروندی خود را به نظارت دائمی در بازداشتگاه های مختلف مکلف کرده ایم.
رئیس قوه قضاییه درباره حقوق عامه و آزادی های مشروع هم گفت: ضروری است در این مورد به صورت جدی کارشناسی شود زیرا بر اساس قانون اساسی و تاکیدات رهبر معظم انقلاب مسئله حقوق عامه و آزادی های مردم بسیار مهم است و دفاع از آن دستور کار ماست که باید با همکاری مجلس به قانون تبدیل شود.
رئیسی افزود: قانون نظارت بر رفتار نمایندگان را هم مورد توجه قرار داده ایم و مقید اجرا شود و درباره تخلفات احتمالی نمایندگان مجلس قاضی حتما به این قانون هم توجه دارد.
وی گفت: این اهتمام به این خاطر است که صیانت از مجلس و مدیران وظیفه همگان است.رئیس قوه قضاییه درباره آیین نامه مربوط به اموال مسئولان هم افزود: در این باره هم اساس کار ان است که از مدیران و مسئولان صیانت شود تا کسی نتواند به سهولت به آنان اتهام بزند.
رئیسی گفت : در شرایط کنونی کشور ما از مدیران مبتکر و شجاع که در شرایط تحریم کشور را پیش می برند واقعاً حمایت می کنیم زیرا به مدیر خلاق سخت نیازمندیم.
وی افزود: همچنین باید نظام از سرمایه گذار و کار افرین حمایت کند و این حمایت باید در ابعاد مختلف قانونی، حقوقی، قضایی و بانکی صورت گیرد.
رئیس قوه قضاییه درباره فضای مجازی گفت: این فضا حسن های زیادی دارد که باید از آن در جهت تسهیل امور استفاده شود اما اگر این فضا مدیریت نشود مشکلاتی ایجاد می کند و نباید اجازه دهیم که فضای مجازی به خانه امن و حیاط خلوتی برای مجرمان تبدیل شود.
رئیسی افزود: باید به گونه ای کار شود که جلوی ضررهای فضای مجازی گرفته شود به نحوی که مجرمان به میدان نیایند.
وی گفت : درباره سیل های اخیر آسیب شناسی را در دستور کار داریم و با قوت پیگیری می کنیم.
رئیس قوه قضاییه گفت : درباره سیل های اخیر و آسیب های ناشی از آن کوتاهی و ترک فعل های مسئولان و مدیران را در گذشته پیگیری می کنیم.
افزود: درباره سیل های اخیر آسیب شناسی های مختلف را در حال پیگیری هستیم تا ببینیم اگر ترک فعل هایی در گذشته صورت گرفته مورد بررسی و سوال قرار گیرد.
وی گفت: در این باره اگر مدیری در یک دوره ای کاری را که باید می کرده انجام نداده است یا مدیری کاری را که نباید انجام می داده انجام داده است مورد سوال قرار خواهیم داد.
رئیس قوه قضاییه همچنین تاکید کرد: در بررسی و رفع مشکلات مختلف باید برخورد با علت ها را به جای برخورد با معلول ها در دستور کار قرار داد.
وی گفت: به عنوان مثال درباره مشکل وجود میلیون ها چک برگشتی در کشور گفت: این مشکل معلول و محصول یک مشکل و علت اقتصادی بزرگتر است که باید دستگاه های مسئول در سایه همکاری سه قوه این علت ها را برطرف کنند.
رئیسی افزود: درباره مسائل فرهنگی و آسیب های اجتماعی هم که واقعا زیبنده نظام اسلامی نیست باید علت ها را دنبال کرد.
رئیس قوه قضاییه گفت: مواد مخدر علت بسیاری از ناهنجاری اجتماعی، اخلاقی و جرم و جنایت در جامعه است.
وی افزود: قاچاق کالای سازمان یافته از علت های بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور است بنابراین همه قوا و دستگاه ها برای حل مسائل و مشکلات باید علت ها را جستجو و برطرف کنند.
رئیسی با تاکید بر اهمیت و ضرورت امید بخشی در جامعه گفت: امروز دشمن به دنبال ناامید کردن مردم است و راه خنثی کردن این برنامه دشمن آن است که کارآمدی نظام را در حوزه های مختلف و در عمل نشان دهیم یعنی مردم عملاً بدانند که دستگاه های مختلف نظام کار آمد هستند و در زمان خود اقدام می کنند.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد : همانگونه که مقام معظم رهبری فرموده اند آینده کشور بسیار روشن است.
وی درباره برخی اخبار منتشره مبنی بر اهدای عضو زندانی های اعدامی گفت: در این باره نه هیچ اقدامی صورت گرفته نه هیچ تصمیمی گرفته شده نه چیزی اجرا شده و نه هیچ حکمی صادر شده است و فقط اصل موضوع مطرح شده و موضوع به آینده موکول شده است زیرا مسئله ابعاد مختلف فقهی، پزشکی و اجتماعی دارد بنابراین اصلا در این باره تصمیمی گرفته نشده است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.