۞مرکز مشاوره حال خوب
دکتر کبری درویش پیشه ؛ مشاور خانواده و زوج درمانگر (حضوری و تلفنی ) تلفن هماهنگی و تعیین وقت:09102904758

موقعیت شما : صفحه اصلی » انتخابات » جامعه » ریاست جمهوری » زنان وخانواده
  • شناسه : 20817
  • ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۲
  • ارسال توسط :
انتساب به آیت‌الله را افتخار می‌دانم
انتساب به آیت‌الله را افتخار می‌دانم
محسن هاشمی‌رفسنجانی ؛

انتساب به آیت‌الله را افتخار می‌دانم

من برای انتخابات ریاست‌جمهوری داوطلب نیستم.

محسن هاشمی‌رفسنجانی که این‌ روزها نامش به‌عنوان یکی از نامزدهای بالقوه ریاست‌جمهوری در جبهه اصلاحات مطرح می‌شود، به‌تازگی در گفت‌وگویی تفصیلی با خبرگزاری صداوسیما به آخرین وضعیت انتخاباتی‌اش و اینکه آیا نامزد می‌شود یا خیر، پاسخ داده است.

او در بخشی از این گفت‌وگو نگاه خود درباره فضای عمومی انتخاباتی را این‌گونه بیان کرد: «اکنون فضای مشارکت عمومی مشهود نیست و به نظر می‌آید مردم هنوز تکلیفشان مشخص نشده و فضای انتخاباتی، حاکم نیست؛ البته این طبق نظر مقام معظم رهبری هم هست که معتقدند فضای کشور خیلی زود انتخاباتی نشود، زیرا دولت مستقر دچار مشکل می‌شود، اما در مقایسه‌ با انتخابات دیگر می‌شود گفت که فضا هنوز سردتر است». این فعال سیاسی همچنین درخصوص ویژگی‌هایی که رئیس‌جمهور آینده باید داشته باشد، گفت: «ما اکنون در مقایسه با گذشته در بحران اقتصادی بسیار بدی قرار داریم؛ در گذشته با بحران امنیتی و اجتماعی روبه‌رو بودیم، اما این دوره داستان مشکلات کشور بیشتر اقتصادی است و فقر، تورم و کاهش ارزش پول ملی خیلی خودش را نشان داده و اثرگذار بوده است. در نتیجه به نظر می‌آید رئیس‌جمهوری که قرار است در دوره بعد کشور را مدیریت کند باید کسی باشد که بتواند به این مشکلات اساسی کشور که مسائل معیشتی، تورم و فقر است، رسیدگی ویژه کند».

این فعال سیاسی درباره اینکه آیا احتمال دارد جریان سومی فارغ از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان ایجاد شود، اظهار کرد: «نه، فکر می‌کنم الان این امکان وجود ندارد، چون سابقه‌ای برای جریان سومی وجود ندارد؛ البته همیشه در انتخابات مختلف، بحث راه سوم مطرح بود و همواره عده‌ای می‌آمدند و می‌خواستند خود را به‌عنوان راه سوم مطرح کنند، چون فرض بر این بود که اصولگرا و اصلاح‌طلب دیگر نمی‌توانند ایفای نقش کنند و باید راه سوم شکل بگیرد، ولی هیچ‌وقت موفق نبود».

هاشمی نظر خود درباره آخرین تحولات انتخاباتی و ساختاری در جریان اصلاحات را هم این‌گونه تشریح کرد: «هم در جبهه اصلاحات و هم در جبهه اصولگرایان، تعداد گروه‌هایی که فعالیت سیاسی می‌کنند بسیار بالاست. اصلاح‌طلبان از حدود ۳۰ گروه تشکیل شده‌اند که گروه‌هایی نسبتا بزرگ و تأثیرگذارند؛ البته گروه‌های کوچک‌تری هم هستند که این طیف را از معتدلان اصلاح‌طلب می‌توانید در نظر بگیرید تا تندرو‌های اصلاح‌طلب. در جناح اصولگرا نیز همین اتفاق افتاده؛ یعنی در آنجا هم گروه‌های بسیاری هستند. از این منظر، تفاوتی میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان وجود ندارد و هر دو به سازوکار اجماع‌ساز نیاز دارند و اگر این نهاد نباشد و به‌ویژه در کلان‌شهر‌ها لیست داده نشود، لیست‌ها نمی‌توانند رأی بیاورند و آن‌قدر پراکندگی روی می‌دهد که همه مغبون می‌شوند در نتیجه می‌بینند که دو جریان به نهاد اجماع‌ساز نیاز دارند».

رئیس شورای شهر تهران درباره سیاست انتخاباتی اصلاح‌طلبان مبنی ‌بر ورود با نامزد غیراصلاح‌طلبان خاطرنشان کرد: «اصلا موضوع استفاده از نامزد اجاره‌ای، بحث انحرافی است. ما متناسب با شرایطی که در آن قرار می‌گیریم تصمیم می‌گیریم و در آن شرایط، اگر به نامزدی دل بستیم، دیگر اسمش نامزد اجاره‌ای نیست؛ نمی‌شود نامش را اجاره‌شده گذاشت، شرایطی برایش فراهم شده و بستری بوده که شما مجبور شدید بروید به سمت او و سعی کردید از حداقل‌های خود استفاده کنید، پس نباید نامش را نامزد اجاره‌ای یا عاریه‌ای گذاشت».
او درباره احتمال نامزدی خودش در انتخابات هم گفت: «من برای انتخابات ریاست‌جمهوری داوطلب نیستم. توصیه‌ام به همه کاندیدا‌ها این است که چون حضور در مقام ریاست‌جمهوری، حرکتی است که باید با خرد جمعی انجام شود و فرد شخصا نمی‌تواند تصمیم بگیرد که حضور یابد یا نه، در نهایت اگر به خرد جمعی بخواهیم رجوع کنیم باید این خرد جمعی شکل گیرد و از نامزدی بخواهند حضور یابد. آن موقع است که آن نامزد بر اساس سوابق و تجربیاتش باید بگوید که آیا از پس این مهم برمی‌آید یا نه و می‌تواند آن جبهه را نمایندگی کند یا نه…. تا به حال آن‌طور که طبق خرد جمعی از من خواسته باشند، خیر، نخواستند. حزب کارگزاران تعدادی از کسانی که پتانسیل نامزدی را دارند در نظر دارد، چون همه، تصمیم خودشان را اعلام نکردند، این افراد در داخل حزب بررسی شدند و اسامی مختلفی مطرح شده است. یکی از کسانی که دیده شد که پتانسیل این کار را دارد بنده هستم و من هم انتخاب شدم… من دوباره نمی‌خواهم ورود پیدا کنم، بار‌ها گفته شده که چون اخیرا حزب کارگزاران عضو نهاد اجماع‌ساز است پس اگر حتی کاندیدای خوبی هم داشته باشد کاندیدای خوبش را به این نهاد معرفی می‌کند و در نهایت آن نهاد است که باید کاندیدایی را انتخاب و به عموم معرفی کند».

این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی نامزد اصلاح‌طلب معرفی می‌شود، تصریح کرد: «حداکثر تا اواخر فروردین تکلیف مشخص می‌شود. مشکلی که الان نهاد اجماع‌ساز در حوزه اصلاح‌طلبی دارد، موضوع رد صلاحیت‌هاست، چون فکر می‌کنند اگر کاندیدای‌شان را عرضه کنند ممکن است رد صلاحیت شود و بعدا چه کار می‌توانند کنند؛ در نتیجه بعضی اعضای نهاد اجماع می‌گویند کاندیدای‌مان را تا زمانی که فعالیت‌ها شکل نگرفته است معرفی نکنیم؛ بعضی هم می‌گویند از حالا اعلام کنیم تا اگر ردصلاحیت شد به سمت کاندیدای دیگری برویم یا اعلام کنیم که برای حضور در انتخابات، نامزد داریم یا نداریم».

هاشمی درباره تعداد نامزدهای حزب کارگزاران هم یادآورد شد: «کسانی که تا به حال بررسی شدند اکثرا کسانی هستند که اسم آنان مطرح است. بیش از ۱۰ نفر بررسی شدند و در نهایت برخی به‌عنوان نامزد اصلی حزب مطرح بودند مثل من و آقای جهانگیری که باید با هر دو ما صحبت شود که ببینیم حاضریم کاندیدا شویم یا نه». او همچنین درباره انتسابش به آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بیان کرد: «انتساب به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را افتخار خود می‌دانم و هرچه الان در توان دارم از تجربیات ایشان و قرارگرفتن در کنار ایشان و فعالیتی است که در کنار نیرو‌های سیاسی کسب کردم، اما من هم سنی دارم، الان ۵۹‌ساله هستم و در این مسیر نزدیک ۳۵سال فعالیت اداری، اجتماعی و سیاسی داشتم؛ بالاخره قابلیت‌هایی هم در این مسیر کسب کردم، اما طبعا صندلی پرتاب‌کننده من خانواده و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بوده است که به آن افتخار می‌کنم».

هاشمی در پاسخ به این پرسش که خود را «رجل سیاسی» می‌دانید یا خیر، گفت: «به نظر می‌توانم به‌عنوان رجل در نظر گرفته شوم به‌ویژه با توجه به انتخابات شورا‌ها و رأی بالایی که در تهران کسب کردم و سوابقی که دارم».