میلانی در سال ۱۳۷۶ با ساخت فیلم "دو زن" جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر را برد.
تهمینه میلانی در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۳۹، در روستای میلان تبریز متولد شد. ۸ سال در تبریز زندگی کردند، بعد از آن به قزوین رفتند و ۸ سال هم آنجا سپری کردند و از ۱۶ سالگی به همراه خانواده به تهران نقل مکان کردند. وی در آن جا در دبیرستانهای شرف و مرجان به ادامه تحصیل پرداخت. در سال ۱۳۵۷ در رشته برق دانشگاه تبریز به تحصیل پرداخت و با پیروزی انقلاب و بسته شدن دانشگاهها به تهران بازگشت و در رشته معماری دانشگاه علم و صنعت مشغول به تحصیل شد.
با بسته شدن دانشگاهها حضور در جلسات شعرخوانی، نمایش فیلم و از فعالیتهایی این قبیل را برگزید. در یکی از این جلسات بود که با مسعود کیمیایی آشنا شد و توانست نظر موافق او را در دستیاری وی در کارگاه آزاد فیلم جلب کند.
ورود به دنیای هنر
تهمینه میلانی بسیار جوان بود که به عنوان اولین تجربه سینمایی به عنوان منشی صحنه فیلم “خط قرمز” برگزیده شد. در کنار کار در کارگاه آزاد فیلم به ادامه تحصیل پرداخت. او که به آرامی به کار در سینما آشنا میگردید شروع به نوشتن فیلمنامه (اگر فردا بیاید، دوستت دارم مادر، عشق و مرگ و …) و کار در دیگر فیلمها (ای ایران، جهیزیهای برای رباب، دل نمک و …) کرد.
اولین فیلم او “بچههای طلاق” جایزه بهترین فیلم اول را در جشنواره فجر برد و جایزه نقدی آن به او کمک کرد که مجددا به همراه رضا بانکی و مهدی احمدی فیلم “افسانه آه” را بسازد. پس از شکست تجاری این فیلم، فیلم کمدی دیگه چه خبر با بازی ماهایا پطروسیان را ساخت. فیلمی که بسیار پرفروش شد.
تهمینه میلانی در سال ۱۳۷۶ فیلم “دو زن” را ساخت. به خاطر ساخت این فیلم، میلانی جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر را برد و نامزد جایزه بهترین کارگردانی از همین جشنواره شد. میلانی پس از موفقیت فیلم «دو زن» فیلمهای “نیمه پنهان” و “واکنش پنجم” را هر سه با بازی نیکی کریمی ساخت.
پس
از فیلمهای سهگانه میلانی با بازی نیکی کریمی، فیلم “زن زیادی” با بازی
مریلا زارعی در سال ۱۳۸۳ به نمایش درآمد. این فیلم هم در ادامه حال و هوای
فیلمهای اخیر میلانی بود با واکنش سرد منتقدان مواجه شد اما به فروش خوبی
دست پیدا کرد. در سال ۱۳۸۴ بر اساس کتاب «شفای کودک درون» اثر لوچیا
کاپاکیونه فیلم “آتشبس” با بازی مهناز افشار و محمدرضا گلزار را ساخت. این
فیلم که به بخش مسابقه سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر راه نیافت، در
سال ۱۳۸۵ اکران شد و رکورد فروش صد میلیون تومان در هفته اول را به جای
گذاشت.
فیلم سینمایی
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.