به مادرانی که فرزند آنها در سنین شیرخوارگی است توصیه میشود از خوردن مواد غذایی نفاخ مثل چاغاله بادام پرهیز کنند.
میوههای کال و نارس از نظر ضریب هضم و جذب و همچنین ارزش غذایی با انواع رسیده خود کاملاً متفاوت هستند و چاغالهبادام هم از این قاعده مستثنی نیست. از یک سو ترکیبهای نشاستهای بادام در این مرحله به طور کامل تجزیه نشدهاند و برای انسان قابلجذب نیستند و از سوی دیگر مقادیر فراوانی فیبر در بادام نارس یا همان چاغاله بادام وجود دارد؛ فیبرهایی که خود میتوانند باعث برخی مشکلات گوارشی شوند.
چه مشکلاتی؟
همانطور که میدانیم دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نیست و این ترکیبها بهصورت هضم نشده وارد روده میشوند. در مسیر روده، باکتریها و سایر میکروارگانیسمهایی که بهطور طبیعی در این اندام هستند، فیبرهای تجزیهنشده را بهصورت بیهوازی تخمیر میکنند. از تخمیر این مواد در روده مقدار قابلتوجهی گاز تولید میشود که میتواند باعث مشکلات گوارشی مختلف از جمله نفخ و ناراحتیهای گوارشی در فرد شود. به همین دلیل مصرف زیاد این محصول بههیچوجه توصیه نمیشود.
متخصصان تغذیه مصرف فیبرها را برای تندرستی و پیشگیری از سرطانهای دستگاه گوارش توصیه میکنند اما در مورد چاغالهبادام، توصیه متخصصان به مصرف کمتر آن است. چرا؟
بله، این نکته کاملاً صحیح است. فیبر موجود در چغاله بادام نیز تفاوتی با سایر فیبرهای گیاهی ندارد ولی باید به این نکته توجه داشت که حد تعادلی در مصرف مواد غذایی پرفیبر وجود داشته باشد. بهطورکلی، مصرف بیشازحد تمام منابع غذایی فیبری میتواند باعث نفخ شود اما یک تفاوت بین چاغالهبادام و سایر میوهها و سبزیجات حاوی فیبر، خوشخوراک بودن چاغالهبادام است. هر فرد در هر وعده غذایی میزان معینی از سبزیها و میوهها را مصرف میکند ولی این مقدار در مورد چاغاله معمولاً زیاد است.
آیا منع مصرفی در مورد چاغاله بادام وجود دارد؟
افرادی که مبتلا به بیماریهای گوارشی نیستند، میتوانند این میوه را بدون هیچ محدودیتی مصرف کنند ولی کسانی که از بیماریهای دستگاه گوارش رنج میبرند باید در مصرف آن احتیاط کنند. مسلماً برای افرادی که از ناراحتیهایی مثل التهاب معده، زخم معده، زخم دوازدهه و… رنج میبرند، چغاله بادام انتخاب مناسبی نیست زیرا میتواند ناراحتیهای گوارشی را با شدت بیشتری ایجاد کند. همچنین کودکان و نوجوانان باید در مورد مصرف این میوه همواره حد تعادل را رعایت کنند.
توصیه عدم مصرف چاغاله برای مادران دارای فرزند شیرخوار و خانمهای باردار هم وجود دارد؟
بله، بهطورکلی به مادرانی که فرزند آنها در سنین شیرخوارگی است بهشدت توصیه میشود از خوردن مواد غذایی نفاخ مثل چاغاله بادام پرهیز کنند زیرا عوامل نفاخ موجود در آن میتواند از راه دستگاه گوارش جذب و از طریق خون وارد شیر مادر شود و کودک با مصرف شیر مادر دچار دلدرد شود که با توجه به حساس بودن کودک در این مرحله از رشد، میتواند برای او خطرناک باشد.
برای نگهداری بهتر چاغاله چه اقدامهایی باید انجام داد؟
درست است که چاغالهبادام در اصل یک میوه نارس است ولی روش نگهداری آن تفاوت چندانی با میوههای رسیده دیگر ندارد. افراد در درجه اول باید سعی کنند چاغالهبادام را بهصورت تازه تهیه و مصرف کنند. این میوه قابلیت نگهداری برای مدت طولانی را ندارد اما اگر مقداری از آن باقی ماند، بهتر است در یخچال گذاشته شود.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.