اخراج آمریکا از عراق سند تاریخی، غرور ملت و صدای ناب و خالص عراقی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: خود در خصوص اخراج آمریکا از عراق تصریح کرد: دیدید یک شرم بزرگ دیگر اتفاق افتاد و یکی از نقاط تیره و تاریک حضور آمریکا در عراق رقم خورد که ترامپ بی شرمانه چند نفر از قاتلانی که در عراق کودکان بیگناه و مردم را کشته بودند مورد عفو قرار داد. وی اظهار داشت: ترامپ در عفو این قاتلان، میخندید و اینها خندههای تلخی برای منطقه و حقوق بشر است و فکر نمیکنم کسی بتواند در غرب در ادعای حقوق بشری سر بلند کند. دولت عراق بیش از پیش به مسئولیت خود عمل خواهد کرد. عامران، آمران و معاونان باید مجازات شوند.
به گزارش “وقایع خبری” سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه درباره همکاری ایران و عراق برای پیگیری حقوقی ترور سردار شهید قاسم سلیمانی اظهار داشت: همانطور که آقای عبدالمهدی هم گفته اند، سردار مهمان رسمی عراق بوده اند و حمله در خاک عراق صورت گرفته و مسئولیت عراق هم روشن است. وقتی با عراقیها صحبت میکنم حضور آمریکاییها در خاک عراق و رفتار آمریکا با آنها به عنوان کشور اشغال شده، آنها را اذیت میکند.
خطیب زاده درباره برخی گمانه زنیها درباره کاهش صادرات برق ایران به عراق هم گفت: در ایران در خصوص این موضوعات مقامات مسئول صحبت میکنند؛ البته این زیبایی جامعه ایران است که تنوع و تکثر اظهار نظرات کارشناسی وجود دارد و جلوی آن گرفته نمیشود. وی افزود: من پاسخگوی وزارت خارجه هستم نه اظهارات کارشناس و مقامات غیرمسئول. ما در حوزههای مختلف به تعهداتمان عمل میکنیم. بعضی وقتها در برخی شرایط جوی و یا شرایط بسیار حاد دچار مضایق فنی میشویم و باعث میشود به صورت گذرا اتفاقاتی بیفتد؛ حتی در داخل نیز اقداماتی صورت میگیرد به عنوان مثال در خوزستان و نقاط دیگر. سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه هیچگاه تعهدات خود را زیر پا نمیگذاریم، خاطر نشان کرد: برخی شرکتهای عراقی بدهیهای انباشتهای دارند، ولی به رغم تمامی فشارها و بدهیهای کلان در برخی حوزهها به خاطر حسن همجواری سعی کردهایم تعهدات خود را منوط به این مسائل نکنیم.
دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به این سوال که وزارت خارجه برای روابط سازندهتر با کشورهای دنیا چه اقداماتی انجام داده است؟ گفت: سعی کردیم سیاست خارجی ایران یک سیاست خارجی متوازن باشد. در هفته دولت امسال مطلب مبسوطی را با گراف و نقشه تهیه و در روزنامه ایران منتشر شد. این دولت به دور از هیاهو و جنجالها اهداف عالیه مردم و منطقه را در نظر گرفته است. وی ایران چهارراه ترانزیتی در حوزههای مختلف برشمرد و افزود: شاهد افتتاح خط آهن خواف – هرات بودیم. قراردادهای مختلف در حال پیگیری است. دیپلماتهای ایران با کمک نهادها و ارکانهای نظام در پی متنوع سازی روابط هستند.
خطیب زاده ادامه داد: یکی از ابعاد برجام که پیگیری و اجرا شد برای خنثی سازی پروژه ایران هراسی و ایران ستیزی از طریق پرونده ساختگی هستهای بود. بخشی از اجرای برجام برای از بین بردن این پرونده ساختگی بود و بخش دیگر برای متنوع شدن روابط خارجی ایران بود. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: بعد از برجام شاهدیم چه حجمی از مراودات تجاری و اقتصادی با مناطق مختلف دنیا انجام شد. این به ما میگوید که چرا مذاکرات سختی برای عادی سازی این فضا داشتیم. امیدوارم همانطور که تاریخ قضاوت درستی خواهد داشت دوستان در رسانهها روایت درستی از اقدامات در حوزه سیاست خارجی بدهند. مسیر سیاست خارجی ایران یک مسیر حاکمیتی است و وزارت خارجه یک دستگاه حاکمیتی است.
خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره ادعاییها مبنی بر اینکه خرید واکسن به اف. ای. تی. اف ارتباط دارد، تاکید کرد: در خصوص واکسن باید وزارت بهداشت با جزئیات توضیح بدهد. اما تا جاییکه به وزارت خارجه مربوط بوده کار انجام شده است. در سفر آقای ظریف به آمریکای لاتین پیگیریهای خوبی صورت گرفت که نتایج خیلی خوبی هم داشت. سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: وزارت بهداشت دو مسیر مستقل را در خرید واکسن طی کرده؛ هم در بخش دولتی و هم بخش خصوصی؛ بانک مرکزی باید پاسخ دهد که آیا نبودن در اف. ای. تی. اف ضروری و قطعی است یا خیر؟ و البته بانک مرکزی پاسخ آن را داده است.
وی اظهار کرد: اینکه بخش خصوصی نتواند دارو یا چیز دیگری را بخرد به خاطر اینکه عضو برخی استانداردهای بینالمللی نیستیم پوشیده نیست. درباره واکسن کرونا باید از بانک مرکزی و وزارت بهداشت بپرسید و از مسیر متفاوتی تامین ارز میشود و برخی کشورها مجوزهای خاص را از برخی نهادهای آمریکایی گرفتند. وی همچنین تاکید کرد: اف. ای. تی. اف را باید در فضای حقوقی و فنی بررسی کرد و از موضوعات احساسی و حزبی و جریانات سیاسی فاصله گرفت، چون آنچه به منافع ملی ایران برمیگردد باید در بستر غیر حزبی بررسی شود. آقای خطیب زاده درباره سفر معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان به ایران هم گفت: برخی از شهرهای اشغالی که آزاد شدند تاسیسات مشترک داریم و اینها به جزییات مذاکره و به توافقات خوبی رسیدیم و برخی به امضا نزدیک شده است که ان شاءالله در جای خود و موضوع مقتضی گزارش خواهد شد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.